China anunţă că nu va renunţa la folosirea forţei în Taiwan

China nu va renunţa la folosirea forţei asupra Taiwanului, a declarat miercuri guvernul de la Beijing, după o nouă serie de exerciţii militare şi o vizită a preşedintelui chinez Xi Jinping la locul unei înfrângeri celebre a forţelor taiwaneze, relatează Reuters.

Urmărește
397 afișări
Imaginea articolului China anunţă că nu va renunţa la folosirea forţei în Taiwan

China anunţă că nu va renunţa la folosirea forţei în Taiwan

China, care consideră Taiwanul, guvernat în mod democratic, drept propriul său teritoriu, a organizat luni exerciţii la scară largă în jurul insulei. Beijingul le-a considerat drept un avertisment faţă de „actele separatiste”, care au venit ca răspuns la discursului preşedintelui Taiwanului, Lai Ching-te, de săptămâna trecută.

„Suntem dispuşi să luptăm pentru perspectiva reunificării paşnice cu cea mai mare sinceritate şi străduinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului chinez pentru afaceri cu Taiwan, Chen Binhua, în cadrul unei conferinţe de presă. „Dar nu ne vom angaja niciodată să renunţăm la utilizarea forţei”, a adăugat el.

„Nu contează câte trupe are Taiwanul şi câte arme dobândeşte şi nu contează dacă forţele externe intervin sau nu, dacă (Taiwanul) îndrăzneşte să îşi asume riscuri, acest lucru va duce la propria sa distrugere”, a mai spus Chen. „Acţiunile noastre pentru apărarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale nu vor înceta nicio clipă”.

Presa de stat chineză a relatat miercuri că preşedintele Xi a sosit cu o zi înainte pe insula Dongshan din provincia chineză Fujian, care este faţă în faţă cu Taiwanul şi unde, în 1953, China a respins o tentativă de invazie din partea armatei din Taiwan.

Xi s-a aflat pe insulă pentru a se informa de eforturile de revitalizare a zonelor rurale şi de „transmiterea genelor roşii şi consolidarea protecţiei patrimoniului cultural”, a scris presa chineză, făcând referire la culoarea Partidului Comunist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici