- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China apelează la lămâi, piersici şi medicina tradiţională în urma valului de Covid
Cazurile de Covid în China au înregistrat o creştere bruscă în urma relaxării regulilor de toleranţă zero. De asemenea, au crescut şi preţurile medicamentelor tradiţionale chinezeşti şi ale lămâilor, în timp ce cetăţenii încearcă să se protejeze împotriva virusului, scrie CNBC.
China apelează la lămâi, piersici şi medicina tradiţională în urma valului de Covid
Preţurile fructelor bogate în vitamina C şi antioxidanţi înregistrează creşteri din cauza cererii mai mari.
În această lună, un magazin alimentar din Beijing a cerut 13 yuani (1,86 dolari) pentru două lămâi, ceea ce reprezintă aproximativ dublul preţului obişnuit.
Alţi localnici au apelat la platformele de socializare, precum Weibo, pentru a se plânge de scumpirea lămâilor, un utilizator spunând că a dat 12 yuani (1,72 dolari) pentru trei lămâi. "Nu ştiam că preţul lămâilor se poate tripla într-o singură zi", a postat un alt utilizator Weibo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Şi conservele de piersici înregistrează o creştere a cererii. Fresh Hippo, comerciant electronic deţinut de Alibaba, a raportat că vânzările de piersici galbene la conservă au crescut cu aproape 900% de la o săptămână la alta.
Acţiunile companiilor farmaceutice chineze implicate în producţia de medicamente tradiţionale au atins la începutul acestei luni cele mai ridicate niveluri din ultimul an, ca urmare a unei creşteri a numărului de cazuri de Covid şi a aprobării de către oficiali a remediilor pe bază de plante.
Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, care produce popularul tratament pe bază de plante Lianhua Qingwen, a urcat cu 184% la începutul lunii decembrie faţă de anul precedent.
China Resources Sanjiu Medical & Pharmaceutical a înregistrat, în mod similar, o creştere de peste 142% la sfârşitul lunii noiembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Preşedintele Spitalului de Medicamente Tradiţionale Chinezeşti din Beijing, Liu Qingquan, a declarat într-o şedinţă de informare din decembrie că medicina tradiţională chineză, dacă este administrată împreună cu remediile occidentale, "are un efect foarte bun" în stimularea funcţiilor gastrointestinale, precum şi în tratarea febrei şi a altor simptome legate de tulpina Omicron.
În ultimele câteva săptămâni, autorităţile guvernamentale locale şi centrale din China au renunţat la măsurile draconice de tip "zero-Covid" care, printre altele, au impus oamenilor să stea acasă şi multor firme să funcţioneze în mare parte de la distanţă.
Luni, China a anunţat că, începând de anul viitor, călătorii care sosesc în China continentală nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea pe continent.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO