China clasifică drept "calomnii" acuzaţiile de spionaj asupra cercetărilor din SUA pentru un vaccin anti-Covid-19

  • China respinge acuzaţiile de spionaj asupra cercetărilor din SUA pentru un vaccin anti-Covid-19
  • China se opune "calomniilor" lansate de Statele Unite, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing
  • Oficial chinez: Orice acţiune de sabotare a eforturilor antiepidemice trebuie condamnată
Urmărește
618 afișări
Imaginea articolului China clasifică drept "calomnii" acuzaţiile de spionaj asupra cercetărilor din SUA pentru un vaccin anti-Covid-19

China clasifică drept "calomnii" acuzaţiile de spionaj asupra cercetărilor din SUA pentru un vaccin anti-Covid-19

Administraţia Chinei a condamnat, joi seară, atacurile cibernetice care vizează proiecte de cercetare medicală privind coronavirusului, catalogând drept "calomnii" acuzaţiile unor oficiali americani privind responsabilitatea în aceste acţiuni.

China se opune "calomniilor" lansate de Statele Unite, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, referindu-se la acuzaţiile privind implicarea în atacuri cibernetice care vizează proiecte de cercetare pentru tratamente anticoronavirus, relatează agenţia Reuters.

Orice acţiune de sabotare a eforturilor antiepidemice trebuie condamnată, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Hackeri chinezi şi iranieni atacă universităţi şi companii farmaceutice din SUA în efortul de a sustrage date din sfera proprietăţii intelectuale despre proiecte referitoare la tratamente şi eventuale vaccinuri pentru coronavirus, afirmă oficiali americani citaţi de Wall Street Journal.

Conform oficialilor citaţi, China şi Iranul au lansat începând din ianuarie atacuri cibernetice asupra firmelor şi instituţiilor din SUA care încearcă să dezvolte un vaccin anticoronavirus.

Acţiunile cibernetice riscă să fie considerate de Administraţia Donald Trump un atac direct asupra sistemului de sănătate publică din SUA, dat fiind că în unele cazuri sunt afectate cercetările pentru depistarea unui vaccin.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitatea Infrastructurii din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă au depistat "entităţi cibernetice" care sustrag date supuse drepturilor de proprietate intelectuală despre cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19. Acţiunile generează ameninţări semnificative la adresa reacţiei SUA faţă de coronavirus. "Potenţialul furt de informaţii periclitează oferirea opţiunilor sigure şi eficiente de tratament", avertizează oficialii americani. Alerta nu menţionează Iranul, dar oficiali de la Washington au sugerat că şi Teheranul a comis atacuri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici