China este cheia tehnologiei străine în armele ruseşti, spune Ucraina

  • China este ruta cheie pentru furnizarea de tehnologie străină pentru armele ruseşti, susţine Ucraina, potrivit Reuters.
  • Aproximativ 60% din piesele străine găsite în armele ruseşti provin din China, conform consilierului prezidenţial ucrainean Vladislav Vlasiuk.
Urmărește
321 afișări
Imaginea articolului China este cheia tehnologiei străine în armele ruseşti, spune Ucraina

China este cheia tehnologiei străine în armele ruseşti, spune Ucraina

Vladislav Vlasiuk a subliniat că anumite componente esenţiale, cum ar fi cele pentru supraveghere, drone şi rachete, provin şi din ţări occidentale precum SUA, Olanda, Japonia şi Elveţia. Deşi China neagă implicarea în conflict, Ucraina cere măsuri suplimentare pentru a stopa fluxul de tehnologie către Rusia, inclusiv sancţiuni mai stricte din partea UE.

Rusia a început „o invazie la scară largă” a Ucrainei în 2022 şi, în ciuda sancţiunilor occidentale radicale, Moscova a reuşit să îşi aprovizioneze maşinăria militară cu microcipuri şi semiconductori occidentali. Uniunea Europeană ar putea face mai mult pentru a opri fluxul de produse occidentale, a declarat Vlasiuk, inclusiv prin luarea de măsuri împotriva firmei nucleare ruse Rosatom.

„Rosatom... credem că (n.r. Rusia) s-a folosit de reţelele sale pentru a aproviziona armata rusă”, a spus el. Capitalele europene au fost reticente în a lua măsuri din cauza dominaţiei Rusiei în ceea ce priveşte aprovizionarea centralelor nucleare.

Blocul ar putea, de asemenea, să vizeze logistica Rusiei, precum aeroporturile şi porturile maritime, şi instituţiile financiare care facilitează vânzările, a spus Vlasiuk. El a subliniat, de asemenea, un pachet de sancţiuni al SUA asupra sectorului IT, despre care a afirmat că a fost foarte eficient de la intrarea în vigoare la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici