- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China ia în vizor reducerea inegalităţii pentru impulsionarea economiei
- Noul angajament al Partidului Comunist chinez de a îndrepta “partea de cerere” a economiei a generat aşteptări că liderii acestuia vor implementa politici mai egalitare pentru stimularea cheltuielilor consumatorilor, scrie Bloomberg.
Liderii de top ai Partidului au folosit sintagma “reformă a părţii legate de cerere” pentru prima dată în această lună, aceasta fiind o schimbare de abordare faţă de accentul pus în trecut pe schimbări legate de ofertă, care implică upgradarea industriei şi reducerea capacităţii în sectoare supradimensionate.
Deşi China este singura economie importantă care ar putea creşte în acest an graţie gestionării eficiente a pandemiei, noul slogan semnalează că partidul este îngrijorat de redresarea inegală, în care cheltuielile gospodăriilor au rămas în urma investiţiilor în imobiliare şi infrastructură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Beijing-ul nu a detaliat ce înseamnă sintagma, însă oficialii au lansat unele semnale, iar economiştii au venit prompt cu sugestii.
Beijingul a decis să facă din investiţii un driver al creşterii economice în locul exporturilor în timpul crizei financiare din 2008, iar de atunci se luptă să “reechilibreze” cererea către cheltuieli de consum. Economiştii pun dezechilibrul pe seama mai multor factori, inclusiv inegalitatea plăţilor.
Oficiali chinezi de top au atras atenţia asupra problemelor în acest an. În august, preşedintele Xi Jinping a vorbit despre ponderea scăzută a salariilor în PIB şi despre problemele legate de distribuţia veniturilor.
Partidul a promis să optimizeze structura veniturilor şi să extindă grupul celor cu venituri medii. Aceasta va necesita o intervenţie guvernamentală sporită print axe, spun unii economişti afiliaţi guvernului.
Beijing-ul a promis să reducă diferenţele majore legate de calitatea şi acoperirea serviciilor publice ca cele de sănătate şi educaţie între diferite regiuni. Reorientarea cheltuielilor guvernamentale către astfel de servicii ar putea încuraja gospodăriile să economisească o parte mai mică din venituri şi să cheltuiască mai mult pe bunuri şi servicii.
Cu Beijing-ul anunţând în acest an că se va baza pe o strategie de “circulaţie duală” în care creşterea economică va deveni din ce în ce mai dependentă de cererea internă, mai degrabă decât de exporturi, economiştii se aşteaptă ca guvernul să menţină niveluri ridicate de cheltuieli legate de investiţii, reorientându-se în acelaşi timp dinspre infrastructura de transport şi rezidenţial către proiecte tech şi de mediu.
Totuşi, orice reorientare va fi probabil una graduală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO