China îl critică pe Papa Francisc pentru remarcile asupra suferiţelor minorităţii uigure din noua sa carte

  • China l-a criticat pe Papa Francisc pentru un pasaj din noua sa carte în care menţionează suferinţa grupului minoritar musulman uigur din China, spunând că remarcile sale nu au „deloc o bază reală”.
  • "Oamenii din toate grupurile etnice se bucură de drepturile depline de supravieţuire, dezvoltare şi libertate de credinţă religioasă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez Zhao Lijian, într-un briefing de ştiri zilnic la Beijing.
  • Zhao nu a făcut nicio menţiune despre lagărele în care sunt raportaţi că sunt deţinuţi peste un milion de uiguri şi membri ai altor grupuri minoritare musulmane.
Urmărește
916 afișări
Imaginea articolului China îl critică pe Papa Francisc pentru remarcile asupra suferiţelor minorităţii uigure din noua sa carte

China îl critică pe Papa Francisc pentru remarcile asupra suferiţelor minorităţii uigure din noua sa carte

Statele Unite şi alte guverne, împreună cu grupurile pentru drepturile omului, spun că facilităţile de tip închisoare sunt destinate separării musulmanilor de moştenirea lor religioasă şi culturală, obligându-i să îşi declare loialitatea faţă de Partidul Comunist aflat la guvernare din China şi de liderul său, Xi Jinping, relatează Al Jazeera.
 
China, după ce a negat iniţial existenţa facilităţilor, spune acum că sunt centre destinate să ofere pregătire profesională şi să prevină „terorismul” şi „extremismul” religios.
 
În noua sa carte, "Let Us Dream", care va fi publicată la 1 decembrie, Francisc a enumerat „bieţii uiguri” printre exemplele grupurilor persecutate pentru credinţa lor.
 
Francisc a scris despre necesitatea de a vedea lumea de la periferii şi marginile societăţii, „la locuri de păcat şi mizerie, de excludere şi suferinţă, de boală şi singurătate”.
 
„Mă gândesc deseori la popoarele persecutate: Rohingya, sărmanii uiguri, yazidii sau creştinii din Egipt şi Pakistan ucişi de bombe care s-au declanşat în timp ce se rugau în biserică”, Francis scrie în cartea sa.
 
Cu toate acestea, Francis nu a numit direct China pentru reprimarea minorităţilor religioase.
 
Luna trecută, Vaticanul şi-a reînnoit controversatul acord cu Beijingul cu privire la nominalizarea episcopilor catolici, iar Francisc a avut grijă să nu spună sau să facă nimic pentru a ofensa guvernul chinez pe această temă.
 
China şi Vaticanul nu au avut relaţii formale de când Partidul Comunist a întrerupt legăturile şi a arestat clerici catolici la scurt timp după preluarea puterii în 1949.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici