- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China încheie un program pilot de adoptare a unei monede digitale, de 20 de milioane de yuani digitali
Banca Populară a Chinei a încheiat duminică al doilea program pilot pentru introducerea unei monede digitale, apropiindu-se de o lansare formală care ar face din China prima economie mondială majoră care adoptă un astfel de sistem, relatează Wall Street Journal.
China încheie un program pilot de adoptare a unei monede digitale, de 20 de milioane de yuani digitali
Luna aceasta, autorităţile din oraşul Suzhou din estul Chinei au distribuit 20 de milioane de yuani digitali, echivalentul a 3,1 milioane de dolari, rezidenţilor locali prin intermediul unei loterii. Fiecare dintre cei 100.000 de câştigători a primit 200 de yuani în noua monedă digitală, care puteau fi cheltuiţi pentru achiziţii online sau offline.
Experimentul Suzhou a inclus de două ori mai mulţi rezidenţi şi de trei ori mai mulţi comercianţi decât un prim experiment, desfăşurat în octombrie în oraşul Shenzhen din sudul Chinei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
La Suzhou a fost extins, de asemenea, şi domeniul de aplicabilitate al programului pilot, prin testarea yuanului digital la magazinele online şi prin introducerea unei metode de plată electronică care nu necesită o conexiune la internet.
Wang Ju, o rezidentă din Suzhou, în vârstă de 39 de ani, care a fost selectată pentru a participa la experimentul pilot, a fost impresionată de găsirea unei replici cu o culoare pastel a unei bancnote cu imaginea fondatorului statului Mao Zedong în aplicaţia sa de portofel digital, după ce a urmat instrucţiunile.
„Este uimitor”, a spus Wang, care a cheltuit toată criptomonedele alocate cumpărând suficient detergent pentru rufe pentru a menţine hainele familiei curate timp de un an întreg. Wang Ju a ales să cheltuiască banii pe platforma de cumpărături online a JD.com, care oferea reduceri mari în timpul evenimentului anual de cumpărături „Double Twelve”, care a început pe 12 decembrie.
Autorităţile chineze au făcut echipă cu alţi giganţi tehnologici, inclusiv Meituan şi Didi Chuxing Technology Co., pentru a testa utilizarea yuanului digital pentru servicii precum livrarea de alimente închirieiri de maşini.
Pentru a cumpăra tot detergentul, Wang Ju a trebuit să completeze cu cinci yuani din contul său de la Industrial & Commercial Bank of China Ltd, deoarece a depăşit cei 200 de yuani pe care i-a primit de la banca centrală. „A mers fără probleme, ca şi alte plăţi online pe care le-am făcut”, a spus ea.
În primele 24 de ore ale experimentului Suzhou, JD.com a înregistrat aproape 20.000 de comenzi plătite în yuani digitali, a declarat compania luna aceasta.
Pe lângă testarea plăţii pe magazinele online, Suzhou a experimentat şi funcţia de plată offline a monedei digitale, o caracteristică promovată de oficiali pentru a diferenţia noua platformă de serviciile de plăţi electronice deja prezente în China.
Spre deosebire de plăţile efectuate prin Alipay şi WeChat Pay, funcţia de plată offline a băncii centrale nu necesită o conexiune la internet, ceea ce ar putea facilita plăţile în zonele cu un servicii de comunicaţii slabe, au spus oficialii. O scurtă atingere a dispozitivelor între consumator şi furnizor poate procesa tranzacţia.
Poate şi mai atrăgător pentru mulţi comercianţi este faptul că noua monedă digitală oferită de banca centrală nu implică comisioane de tranzacţie, spre deosebire de Alipay, WeChat Pay şi băncile comerciale chineze.
Banca centrală a Chinei a declarat că a început să lucreze la moneda sa digitală - cunoscută sub numele de „monedă digitală / plată electronică” sau DC / EP - în 2014. Instituţia a spus că noul yuan este o extensie digitală a banilor fizici, descriind scopul noii monede ca fiind acela de a înlocui o parte din numerarul aflat în circulaţie.
La fel ca în cazul platformelor comerciale de plată digitale existente din China, consumatorii trebuie mai întâi să descarce un portofel digital pe smartphone-urile lor, unde pot stoca bani şi pot genera un cod QR care este apoi scanat pentru plată în timpul fiecărei tranzacţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO