China reproşează SUA şi Japoniei „acuzaţiile false” privind problemele maritime şi expansiunea militară

China spune că acuzaţiile Statelor Unite şi Japoniei cu privire la expansiunea sa militară sunt false.

Urmărește
202 afișări
Imaginea articolului China reproşează SUA şi Japoniei „acuzaţiile false” privind problemele maritime şi expansiunea militară

Foto cu caracter ilustrativ

Declaraţiile comune ale Statelor Unite şi Japoniei „acuză în mod fals” China cu privire la problemele maritime şi arată cu degetul spre dezvoltarea sa militară normală şi politica de apărare, a declarat luni Ministerul chinez de Externe, conform Reuters.
 
Comentariul ministerului a urmat criticilor Statelor Unite şi Japoniei faţă de ceea ce au numit comportamentul „provocator” al Beijingului în Marea Chinei de Sud şi de Est, exerciţiile militare comune cu Rusia şi extinderea rapidă a arsenalului său de arme nucleare.
 
Liderii Statelor Unite şi Japoniei au dezvăluit duminică o nouă structură militară care ar urma să fie pusă în aplicare în paralel cu propriile planuri ale Tokyo de a stabili un comandament comun pentru forţele sale până în martie 2025. Aceasta ar fi una dintre mai multe măsuri luate pentru a aborda ceea ce ţările au declarat a fi un „mediu de securitate în evoluţie”, menţionând diverse ameninţări din partea Chinei.
 
„Au atacat în mod răuvoitor şi au discreditat China cu privire la chestiunile maritime şi au făcut remarci iresponsabile cu privire la dezvoltarea militară normală a Chinei şi la politica de apărare naţională. [...] Îndemnăm ferm Statele Unite şi Japonia să înceteze imediat să se amestece în afacerile interne ale Chinei şi să nu mai creeze duşmani imaginari”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe în timpul unui briefing de presă.
 
Pe lângă Statele Unite şi Japonia, luni miniştrii de externe din Australia şi India au declarat şi ei că sunt serios îngrijoraţi de manevrele intimidante şi periculoase din Marea Chinei de Sud şi s-au angajat să consolideze securitatea maritimă în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici