China se străduieşte să atragă turişti străini, iar măsurile de eliminare a vizelor dau rezultate

Vizitatorii din mai multe ţări pot veni în China doar cu avionul şi pot rămâne până la 15 zile, după ce, anterior, vizitatorii străini trebuiau să treacă prin procesul de solicitare de viză.

Urmărește
667 afișări
Imaginea articolului China se străduieşte să atragă turişti străini, iar măsurile de eliminare a vizelor dau rezultate

China se străduieşte să atragă turişti străini, iar măsurile de eliminare a vizelor dau rezultate

Guilherme Carvalho a făcut prima sa vizită în China luna aceasta, iar italianul a declarat că unul dintre principalii factori din spatele călătoriei a fost politica post-pandemică de eliminare a permiselor de intrare pentru unii turişti, relatează Reuters.

„Nu mă aşteptam să mă simt atât de în siguranţă”, a declarat Carvalho, care a vizitat Shanghai. „Toată lumea este atât de amabilă”.

Carvalho nu este singurul. Pe măsură ce autorităţile se concentrează pe stimularea turismului străin în încercarea de a revigora economia şi de a stimula cheltuielile de consum, mii de vizitatori au sosit în China, încurajaţi de politicile privind vizele şi de accesul mai uşor la serviciile sale unice de plată digitală.

Începând cu 24 iunie, rezervările din mai multe ţări care beneficiază de politica privind vizele, inclusiv Franţa, Germania, Italia, Malaezia şi Thailanda, au crescut cu 150% faţă de anul precedent, conform datelor celei mai mari agenţii de turism online din China, Trip.com.

Rezervările pentru lunile iulie şi august vor fi, de asemenea, în număr mare.

„Suntem foarte încântaţi să vedem tendinţa. O mulţime de oameni au avut unele neînţelegeri cu privire la China înainte de a veni, dar după ce au ajuns, ei simt că oraşe precum Shanghai sunt foarte sigure, foarte curate”, a declarat Jane Sun, CEO Trip.com.

Din decembrie, China a acordat intrarea fără viză turiştilor din mai multe ţări, inclusiv Franţa, Germania, Italia, Spania, Australia, Noua Zeelandă şi Polonia.

Ţările din Asia de Sud-Est, inclusiv Thailanda, Singapore şi Malaysia, au încheiat, de asemenea, acorduri cu Beijingul pentru a facilita călătoriile fără viză.

În săptămâna în care China a anunţat eliminarea vizelor pentru vizitatorii din Australia şi Noua Zeelandă, vânzările de excursii au crescut cu 133% faţă de săptămâna anterioară, a declarat Yvette Thompson, director general pentru vânzări şi marketing pentru Australia şi Noua Zeelandă la agenţia de turism Intrepid Travel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici