- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China testează cu succes un sistem de apărare antirachetă
China a testat cu succes un sistem de apărare antirachetă, interceptând o rachetă în zbor, a anunţat, marţi, agenţia China Nouă, în contextul unei polemici privind vânzările americane de armament către Taiwan.
China testează cu succes un sistem de apărare antirachetă (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)
"China a desfăşurat un test de tehnologie de interceptare la mijlocul distanţei a unei rachete de la sol, în interiorul teritoriului său. Testul şi-a atins scopul", a afirmat China Nouă.
Testul, efectuat luni, "este de natură defensivă şi nu vizează nici o ţară", a adăugat agenţia oficială.
Săptămâna trecută, un oficial american a anunţat că Statele Unite au aprobat vânzarea unui sistem antirachetă către Taiwan, în cadrul unui acord încheiat între cei doi aliaţi în 2008.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentagonul "a atribuit (firmei) Lockheed Martin contractul de furnizare a sistemului antirachetă Patriot către Taiwan, în cadrul unui amplu acord de armament aprobat de Congres în 2008", a declarat un purtător de cuvânt al Institutului american de la Taiwan, ambasada de facto a Statelor Unite în insulă.
Republica Populară China consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său şi că trebuie să revină sub controlul său, dacă este nevoie, prin forţă. Ea se opune sistematic şi vehement acestei vânzări de armament.
Ministerul Apărării a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute că îşi rezervă dreptul de a lua măsuri, neprecizate, în cazul în care Washingtonul finalizează acest proiect, apreciind că o astfel de vânzare ar constitui "un obstacol sever" în calea relaţiilor militare chinezo-americane.
Statele Unite au recunoscut Beijingul în 1979, în detrimentul Taipeiului, dar rămân principalul aliat al insulei considerate de China drept rebelă şi principalul său furnizor de armament.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO