- Home
- Externe
- (26.12.2020, 19:49)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China va deveni cea mai mare putere economică până în 2028, mai repede decât se aştepta
- China va depăşi SUA şi va deveni cea mai mare putere economică din lume până în 2028, cu cinci ani mai devreme decât se prognozase anterior, se arată într-un raport.
- Centrul pentru Cercetări Economice şi de Afaceri din Marea Britanie (CEBR) a declarat că managementul „abil” al Covid-19 din China va spori creşterea relativă a economiei, comparativ cu SUA şi Europa, în următorii ani.
- Între timp, India are toate şansele să devină a treia putere economică din lume până în 2030.
Urmărește
3369 afișări
China va deveni cea mai mare putere economică până în 2028, mai repede decât se aştepta
CEBR lansează tabelul ligii economice în fiecare an, pe 26 decembrie.
Deşi China a fost prima ţară lovită de Covid-19, a controlat boala printr-o acţiune rapidă şi extrem de strictă, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să repete blocaje paralizante din punct de vedere economic, aşa cum au făcut ţările europene.
Ca urmare, spre deosebire de alte economii majore, a evitat o recesiune economică în 2020 şi se estimează, de fapt, că economia sa va creşte cu 2% anul acesta. „China este o piatră dură. Nu va fi bătută de un virus”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Milioane de americani se confruntă cu probleme financiare din cauza faptului că au rămas fără loc de muncă.
Cum va creşte economia celor mai mari puteri din lume
Economia SUA a fost puternic afectată de cea mai gravă epidemie de coronavirus din lume din punct de vedere al numărului mare de infectări. Peste 330.000 de oameni au murit în SUA şi au existat aproximativ 18,5 milioane de cazuri confirmate, potrivit BBC.
Daunele economice au fost amortizate de politica monetară şi de un stimul fiscal imens, însă dezacordurile politice cu privire la un nou pachet de stimulare ar putea lăsa în jur de 14 milioane de americani fără ajutor de şomaj în noul an.
„Pandemia Covid-19 şi consecinţele economice corespunzătoare au înclinat cu siguranţă această rivalitate în favoarea Chinei”, se precizează raportul CEBR.
Potrivit raportului, după „o puternică revenire post-pandemică în 2021”, economia SUA va creşte cu aproximativ 1,9% anual între 2022-2024 şi apoi va încetini la 1,6% în anii care vor urma.
Spre deosebire de aceasta, economia chineză va creşte cu 5,7% anual până în 2025 şi 4,5% anual între 2026-2030.
Ponderea Chinei în economia mondială a crescut de la doar 3,6% în 2000 la 17,8% în prezent şi ţara va deveni o „economie cu venituri ridicate” până în 2023, se arată în raport.
Cu toate acestea, chinezii obişnuiţi vor rămâne mult mai săraci în termeni financiari, decât americanii obişnuiţi, chiar şi după ce China va deveni cea mai mare putere economică din lume, având în vedere că populaţia Chinei este de patru ori mai mare.
Economia britanică post-Brexit va creşte cu 4% anual între 2021-25 şi 1,8% anual între 2026-30 (după scăderea din 2020).
India a depăşit Marea Britanie în 2019, fiind a cincea putere economică din lume, dar a devansat anul acesta din cauza impactului pandemiei. Economia Indiei va depăşi Germania în 2027 şi Japonia în 2030.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe