- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chinezii, "afectaţi" de creşterea economică. Cum vor autorităţile să combată efectele poluării excesive - FOTO, VIDEO
Autorităţile din Beijing au anunţat luarea unor măsuri extreme în vederea combaterii poluării, printre acestea numărându-se închiderea unor fabrici şi instaurarea unui sistem de circulaţie alternativ pentru automobile în zilele în care calitatea aerului este deosebit de degradată.
Metropolă chineză, afectată de trei zile de o poluare atmosferică intensă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
CNN notează că, potrivit noului plan pus la punct de autorităţi, în condiţiile în care poluarea este excesivă timp de trei zile consecutiv, vor fi luate următoarele măsuri: şcolile şi grădiniţele vor fi închise, 80 la sută dintre maşinile deţinute de Guvern vor fi oprite de la circulaţie, în timp ce pentru maşinile proprietate personală se va impuse un sistem de circulaţie alternativ, în funcţie de numărul de înmatriculare al automobilului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Beijingul nu este singurul oraş afectat de o poluare excesivă, însă capitala Chinei a devenit un simbol al efectelor pe care le-a avut creşterea economică din ultimii ani asupra mediului înconjurător.
La fel de afectat de poluare este oraşul Harbin, o metropolă din nord-estul Chinei cu peste 10 de milioane de locuitori, care este complet paralizat de trei zile, autorităţile luând deja decizia de a închide şcolileşi a aeroportul şi de a bloca mai multe reţele de transport.
În acest oraş, poluarea atmosferică atinge un nivel care depăşeşte de 30 de ori plafonul preconizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
"Apocalipsă" la Harbin, titrau marţi divese ziare din ţară, din ce în ce mai îngrijorate de degradarea mediului.
Presa publica în special fotografii cu locuitori având feţele acoperite cu măşti filtrante, pierduţi într-o ceaţă în care vizibilitatea era redusă la câtiva metri.
"Ceaţa este mai puţin densă decât ieri, dar este în continuare dezgustătoare", a declarat o studentă chineză, Song Ting, în vârstă de 21 de ani, contactată prin telefon de la Beijing.
Un inginer în vârstă de 25 de ani, Zhao Yang, a declarat la rândul său: "Ieri era mai rău. Se respira greu. Nu vezi prea multă lume pe străzi şi unii îşi pun trei măşti înainte de a ieşi".
China, a doua economie a planetei şi prima piaţă mondială de automobile, îşi vede mediul ameninţat de numeroasele sale industrii poluante, de traficul rutier în expansiune constantă şi delăsarea în ceea ce priveşte preocuparea de a proteja ecosistemele.
În plus, ţara îşi obţine peste 70 la sută din energie din arderea cărbunelui, ceea ce o face principalul producător mondial de gaze cu efect de seră.
Poluarea aerului a contribuit la decesul prematur a 1,2 milioane de persoane în China în 2010, a estimat organizaţia Health Effects Institute, într-un studiu apărut în martie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO