Chinezii cu încercat să fure informaţii despre rachetele ruseşti S-300. Serviciile speciale au anunţat arestarea unui spion

Serviciile speciale ruse au anunţat, miercuri, arestarea unui spion chinez, care încerca să obţină informaţii privind rachetele ruseşti S-300.

Urmărește
413 afișări
Imaginea articolului Chinezii cu încercat să fure informaţii despre rachetele ruseşti S-300. Serviciile speciale au anunţat arestarea unui spion

Chinezii cu încercat să fure informaţii despre rachetele ruseşti S-300. Serviciile speciale au anunţat arestarea unui spion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cetăţeanul chinez, care era traducător pentru delegaţii oficiale, încerca să obţină, de la cetăţeni ruşi cărora le promitea recompense, documente clasificate secret de stat (...) referitoare la sistemele de armament S-300", potrivit unui comunicat al FSB, citat de agenţiile de presă ruse.

Suspectul "a fost arestat la 28 octombrie 2010, la Moscova", precizează FSB, care a dat publicităţii informaţia abia miercuri, la aproape un an de la data arestării.

Rezultatele anchetei penale pentru spionaj au fost transmise marţi unui tribunal din Moscova, adaugă serviciile speciale ruse.

Sistemul de rachete S-300 este asemănător modelului american Patriot şi poate neutraliza rachete de croazieră şi avioane de luptă la o distanţă de până la 150 de kilometri şi o altitudine de până la 27 de kilometri.

În aprilie 2010, Rusia a livrat Chinei 15 baterii de câte patru rachete S-300, sistemul fiind utilizat şi de Slovacia, Vietnam sau Cipru.

În iunie 2010, autorităţile de la Moscova au blocat un contract de livrare de sisteme S-300 către Iran, după ce Naţiunile Unite au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva regimului de la Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici