Chinezii, francezii şi germanii, cei mai răpiţi din lume
Chinezii, francezii şi germanii sunt cetăţenii care fac cel mai des obiectul răpirilor în lume, iar numărul de răpiri la nivel global s-a mărit de peste trei ori în zece ani, potrivit unui studiu al liderului mondial de asigurare în cazul răpirilor şi răscumpărărilor Hiscox, citat marţi de AFP.
Chinezii, francezii şi germanii, cei mai răpiţi din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Intensificarea actelor de piraterie, cum sunt cele din Somalia, a fost însoţită de o creştere a numărului răpirilor, subliniază studiul.
La nivel mondial, "numărul răpirilor a crescut de 3,5 ori între 1998 şi 2008, care constituie un an record. Anul 2009 are acelaşi profil şi riscul este extrem de ridicat", explică Nicolas Fontvielle, responsabilul în Franţa cu riscurile speciale privind răpiri, răscumpărări şi terorism al asiguratorului britanic.
El a precizat că Hiscox, care reprezintă 65 la sută din piaţa acestui domeniu, a avut de tratat "110 cazuri, printre care aproximativ 40 de cazuri de răpiri sau acte de piraterie şi 60 de cazuri de extorcări de fonduri de la întreprinderi".
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
"Chinezii sunt cei mai răpiţi în valoare absolută, pentru că reprezintă populaţia cea mai importantă şi pentru că ei trăiesc mult timp în străinătate", afirmă el, refuzând în acelaşi timp să dezvăluie numărul răpirilor în funcţie de naţionalitate.
Francezii se află pe a doua poziţie, din cauza mai multor factori: multe întreprinderi sunt instalate în străinătate cu numeroşi expatriaţi, în special în Africa, şi mulţi agenţi umanitari se află în zonele de conflict (Rwanda, Darfur, Somalia, Yemen), pentru a ajuta populaţiile locale.
Potrivit lui Fontvielle, francezii sunt mult mai puţin prudenţi decât, de exemplu, americanii, care sunt totuşi foarte prezenţi în străinătate. Aceştia din urmă nu figurează în topul celor zece naţionalităţi asupra cărora au fost comise cele mai multe răpiri (China, Franţa, Germania, Filipine, Rusia, Marea Britanie, India, Spania, Coreea de Sud, Italia la egalitate cu Ucraina), potrivit studiului.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO