- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chişinăul nu crede că Ucraina îi va întrerupere curentul
Reprezentanţii guvernului de la Chişinău consideră că ameninţarea Ucrainei privind întreruperea alimentării cu energie electrică a Republicii Moldova este nerealistă, a declarat ministrul moldovean al Industriei şi Infrastructurii, Vladimir Antosii, citat de ITAR-Tass în pagina electronică.
Chişinăul nu crede că Ucraina îi va întrerupere curentul
Autorităţile de la Kiev au cerut, de la 1 iulie, o creştere de 15 la sută a preţului pentru energia electrică furnizată Republicii Moldova, ameninţând că vor întrerupe livrările în cazul în care solicitarea nu va fi acceptată de Chişinău până luni.
"Sistemele noastre energetice sunt sincronizate, iar liniile de tensiune care furnizează energie regiunii ucrainene Odessa traversează teritoriul nostru, ceea ce înseamnă că şi aceasta va rămâne fără curent", a spus Antosii, citat de ITAR-Tass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
El a recunoscut însă că Republica Moldova va trebui să accepte, în viitor, o creştere a preţului energiei electrice. "Recunoaştem necesitatea creşterii tarifelor, dar să o facem treptat, pe o perioadă de, să zicem, cinci ani", a spus Antosii.
"Dacă nu reuşim să ne înţelegem cu Kievul, atunci vom cumpăra energie electrică de la centrala din Transnistria sau din România", a adăugat el.
Energia electrică produsă în Republica Moldova acoperă numai o treime din necesar. Până în noiembrie 2005, Chişinăul cumpăra mai mult de 50 la sută din necesarul de energie de la centrala din Transnistria, iar restul din Rusia şi Ucraina. Compania rusă Inter RAO EES, care deţine centrala transnistreană, a impus tarife mai mari în noiembrie 2005, însă Chişinăul nu a acceptat noua ofertă, alegând varianta importului de energie din Ucraina.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO