"În fiecare zi primesc cel puţin 200 de apeluri telefonice de la jurnalişti şi acord circa 15 interviuri. Nu fac niciodată economie de informaţii", declară şeful serviciilor de urgenţă palestiniene din Fâşia Gaza.
În biroul său, decorat cu portrete ale liderului istoric al palestinienilor Yasser Arafat şi succesorului său la conducerea Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, dr. Hassanein (55 de ani) este tot timpul la telefon, fix sau mobil. Alte voci se aud prin staţiile de emisie-recepţie puse pe masă.
Atunci când nu sunt jurnalişti, sunt echipele de intervenţie din teren la celălalt capăt al firului, comunicându-i ultimele cifre referitoare la morţi şi răniţi, pe care acesta le notează în registrul său.
Nebărbierit şi cu părul încâlcit, el mărturiseşte că nu a mai făcut baie "de o săptămână".
"Sunt 15 zile de când nu mi-am văzut familia. Dorm în birou şi doar trei ore pe zi, intermitent", a mai spus el.
Doctorul Hassanein şi-a obţinut diploma de medic în 1984, în România, unde s-a căsătorit cu o româncă. El are cinci copii.
Pe lângă bilanţul morţilor şi răniţilor, dr. Hassanein se ocupă şi de coordonarea ambulanţelor care evacuează victimele după atacurile israeliene.
"Dispunem de 57 de ambulanţe, dintre care doar 35 funcţionează cum trebuie. În mod normal, ne trebuie 80 de ambulanţe dar într-o situaţie precum cea de azi peste 100", apreciază el.
Pe biroul său se află rămăşiţele unei rachete israeliene care a ucis un ambulanţier în urmă cu câteva zile. "Şi mie îmi este frică atunci când mă deplasez între spitale şi locurile atacurilor israeliene", mărturiseşte acesta.
"Sunt şi eu om şi când văd cadavre de copii şi de femei, îmi este greu, dar îmi reprim lacrimile pentru a nu-i demoraliza pe membrii echipelor de intervenţie", a adăugat el.