- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cifre dureroase. Peste 40 de milioane de oamenii sunt expuşi riscului iminent de foamete. Cifra este cu 13 milioane mai mare faţă de 2019
Aproximativ 41 de milioane de oameni din întreaga lume sunt expuşi riscului iminent de foamete, a avertizat marţi Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM), spunând că preţurile în creştere pentru alimentele de bază agravează presiunile deja existente asupra securităţii alimentare.
Cifre dureroase. Peste 40 de milioane de oamenii sunt expuşi riscului iminent de foamete. Cifra este cu 13 milioane mai mare faţă de 2019
500.000 de oameni se confruntă deja cu condiţii de foamete, a declarat directorul executiv al PAM, David Beasley.
"Acum avem patru ţări în care sunt prezente condiţii asemănătoare foametei. Între timp, 41 de milioane de oameni bat literalmente la uşa foametei", a spus el.
PAM, care este finanţat în totalitate prin donaţii voluntare, a declarat că trebuie să strângă imediat 6 miliarde de dolari pentru a ajunge la cei expuşi riscului, în 43 de ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
„Avem nevoie de finanţare şi avem nevoie de ea acum”, a spus Beasley.
După decenii de scădere, foametea a intrat pe un trend ascendet din 2016. Cauzele principale fiind conflientele şi efectele schimbărilor climatice.
În 2019, 27 de milioane de oameni se aflau în pragul foametei, potrivit PAM, dar din 2020 pandemia COVID-19 a agarvat situaţia.
Preţurile produselor alimentare au crescut în luna mai la cele mai ridicate niveluri din ultimul deceniu, arată cifrele ONU, cu elemente de bază precum cerealele, seminţele oleaginoase, produsele lactate, carnea şi zahărul în creştere cu 40% faţă de nivelurile de acum un an.
Deprecierea monedei naţionale în ţări precum Liban, Nigeria, Sudan, Venezuela şi Zimbabwe au amplificat lista de probleme.
Condiţiile asemănătoare foametei sunt prezente anul acesta în Etiopia, Madagascar, Sudanul de Sud şi Yemen, dar şi în anumite zone din Nigeria şi Burkina Faso.
Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite, care a primit premiul Nobel pentru Pace anul trecut, spune că aproximativ 9 la sută din populaţia lumii, aproape 690 de milioane de oameni, s-au confruntat cu probleme alimentare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO