- Home
- Externe
- HAGA, (03.02.2015, 15:24)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CIJ respinge un proces pentru genocid intentat de Serbia Croaţiei
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a respins marţi un proces pentru genocid intentat de Serbia Croaţiei, apreciind că nu există dovezi că scopul forţelor croate a fost să distrugă fizic populaţia sârbă, relatează postul B92 în pagina electronică.
Urmărește
179 afișări
CIJ respinge un proces pentru genocid intentat de Serbia Croaţiei (Imagine: AFP/ Mediafax foto)
"Chiar dacă s-ar fi dovedit că liderii Croaţiei au avut intenţia de a înlătura populaţia sârbă de pe teritoriul croat, nu există dovezi că scopul lor era distrugerea fizică a acesteia", a subliniat CIJ.
Anterior, Curtea a respins procesul Croaţiei care acuza Serbia că a comis genocid pe teritoriul său în perioada 1991-1995, apreciind că statul croat nu şi-a dovedit acuzaţiile.
Curtea Internaţională de Justiţie, cu sediul la Haga, a apreciat că Zagrebul nu a dovedit că a fost comis genocid, a anunţat preşedintele CIJ, Petr Tomka. El a precizat că CIJ este de acord cu concluziile Tribunalului Haga, care a apreciat că scopul unităţilor sârbe era "să îi îndepărteze cu forţa pe croaţi din părţi ale teritoriului, dar nu să îi distrugă fizic".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Tomak a subliniat de asemenea că Serbia nu poate fi trasă la răspundere pentru acţiuni comise înainte de 27 aprilie 1992, când Republica Federală Iugoslavia, din care făcea parte, a aderat la ONU şi a semnat Convenţia privind prevenirea genocidului. Această prevedere exclude partea procesului croat care se referea la crime de război comise la Vukovar în 1991.
Decizia de marţi, care este finală şi nu poate fi atacată în apel, reprezintă finalul unui proces care datează de 16 ani. Croaţia a dat în judecată Serbia în 1999, iar Serbia a răspuns zece ani mai târziu acuzând Croaţia că a comis genocid împotriva etnicilor sârbi, în timpul şi după Operaţiunea Furtuna din 1995.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe