Cinci deţinuţi au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Portugalia

Cinci deţinuţi, printre care un britanic, un argentinian şi un georgian, precum şi doi portughezi, au evadat din închisoarea de maximă siguranţă Vale de Judeus, situată la aproximativ 30 km nord de Lisabona, au declarat sâmbătă autorităţile, scrie Reuters.

Urmărește
1078 afișări
Imaginea articolului Cinci deţinuţi au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Portugalia

Cinci deţinuţi au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Portugalia

Potrivit serviciilor penitenciare portugheze, bărbaţii, cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani, au evadat „cu ajutor extern prin lansarea unei scări, care le-a permis deţinuţilor să escaladeze zidul”.

Poliţia a fost alertată pentru prinderea evadaţilor.

Cei doi portughezi executau pedepse de 25 de ani pentru infracţiuni precum trafic de droguri, furt, jaf şi răpire, iar ceilalţi trei au fost condamnaţi pentru infracţiuni precum furt, răpire şi tâlhărie.

„Ceea ce a eşuat aici este statul portughez, din cauza lipsei de gardieni şi de investiţii. Securitatea este în joc”, a declarat Frederico Morais, preşedintele sindicatului gardienilor din închisori.

Vale de Judeus este o închisoare de maximă siguranţă cu o capacitate de 560 de deţinuţi, potrivit site-ului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici