Cine e Kamala Harris, vicepreşedinta SUA care are susţinerea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

  • Joe Biden şi-a anunţat oficial retragerea din cursa prezidenţială pentru alegerile din noiembrie din SUA.
  • Preşedintele american a afirmat că o va susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru a-i lua locul în calitate de candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale.
Urmărește
2430 afișări
Imaginea articolului Cine e Kamala Harris, vicepreşedinta SUA care are susţinerea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

Cine e Kamala Harris, vicepreşedinta SUA care are susţinerea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

Acum că Joe Biden s-a retras în mod oficial, Sky News face o trecere în revistă a activităţii politice a vicepreşedintei Kamala Harris, care acum este susţinută de Joe Biden în cursa împotriva candidatului republican Donald Trump.

Înainte de funcţia de vicepreşedinte

Kamala Harris are 59 de ani şi s-a născut şi a crescut în Oakland, California, cu tatăl jamaican Donald Harris şi mama indiană Shyamala Gopalan.

Părinţii ei, ambii imigranţi, erau foarte respectaţi în domeniile lor de activitate - mama ei fiind cercetătoare în domeniul cancerului de sân, iar tatăl profesor de economie.

Părinţii ei au divorţat când ea avea şapte ani şi a fost crescută împreună cu sora ei Maya de mama lor în Berkeley.

Doamna Harris spune că cei doi au dus-o la marşurile pentru drepturile civile în timp ce ea era „în cărucior”, crescând astfel interesul ei pentru drept.

A absolvit Universitatea Howard şi Facultatea de Drept Hastings a Universităţii din California.

Ulterior absolvirii, şi-a început cariera în drept ca procuror adjunct între 1990 şi 1998, specializându-se în urmărirea cazurilor de agresiune sexuală asupra copiilor, dar lucrând şi la cazuri de omucidere şi jaf, scrie Sky News.

În 1998, Harris a fost numită procuror-şef al unei unităţi penale din cadrul biroului procurorului districtual din San Francisco, înainte de a deveni şefa Diviziei pentru familii şi copii a procurorului oraşului San Francisco.

În 2004, ea a devenit prima femeie procuror districtual din San Francisco. În primii trei ani în această funcţie, rata condamnărilor în oraş a crescut de la 52% la 67%.

A servit timp de şase ani înainte de a fi aleasă procuror general al Californiei, unde a supravegheat cel mai mare departament de justiţie din ţară.

În 2016, a câştigat cursa pentru Senatul SUA din California, învingând-o pe colega democrată Loretta Sanchez, care avea 20 de ani de experienţă în Congres.

Candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2020

Kamala Harris devenise un politician proeminent în momentul în care a lansat o campanie pentru nominalizarea democrată la preşedinţie în ianuarie 2019, mergând cu sloganul „Kamala Harris pentru oameni”.

Democraţii au văzut-o ca pe o candidată promiţătoare pentru răsturnarea preşedinţiei lui Donald Trump în alegerile din 2020, însă Kamala Harris a renunţat în cele din urmă la cursă în decembrie 2019, acuzând o lipsă de finanţe.

Joe Biden a desemnat-o pe Harris drept candidat pentru vicepreşedinţia SUA august 2021, descriind-o drept o „luptătoare neînfricată pentru cei mici”.

Când Harris a depus jurământul alături de Biden, ea a devenit atât prima femeie care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, ci şi prima persoană de culoare şi prima persoană de origine sud-asiatică care şi-a asumat acest rol şi prima femeie cu cel mai înalt rang din istoria guvernului american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici