Cine erau persoanele care au murit după prăbuşirea avionului cisternă din Australia. Echipajul îşi îndeplinise misiunea înaintea accidentului

Cele trei persoane care au murit, în urma prăbuşirii în Australia a avionului cisternă utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie au fost identificate, relatează BBC. Aeronava a reuşit să disperseze produsul de ignifugare la scurt timp înainte de accident, informează Reuters.

Urmărește
1232 afișări
Imaginea articolului Cine erau persoanele care au murit după prăbuşirea avionului cisternă din Australia. Echipajul îşi îndeplinise misiunea înaintea accidentului

Cine erau persoanele care au murit după prăbuşirea avionului cisternă din Australia. Echipajul îşi îndeplinise misiunea înaintea accidentului

Trei pompieri americani au murit joi după prăbuşirea unui avion cisternă într-o regiune muntoasă din statul australian New South Wales. Aeronava au reuşit să disperseze produsul de ignifugare, cu puţin timp înaintea incidentului fatal, a anunţat vineri Biroul de Siguranţă a Transportului Australian, citat de Reuters.

Avionul cisternă canadian de tip C-130 Hercules utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie a pierdut contactul cu autorităţile în timp ce se lupta cu incendiile într-o regiune montană din estul ţării.

„Avionul a căzut la pământ la scurt timp după ce a dispersat produsul ignifugare, omorând cele trei persoane la bord”, a spus comisarul şef Biroul de Siguranţă a Transportului Australian, Greg Hood, care a precizat că este prea devreme să fie făcute presupuneri privind cauza prăbuşirii.

De regulă, avioanele cisternă transportă 15.000 de litri de apă sau de produs de ignifugare pe care le dispersează în locuri care au luat foc, unde echipelor de la sol le este greu să ajungă.

 

Cine erau victimele

Cei trei pompieri care erau la bordul avionului cisternă care s-a prăbuşit şi care au murit sunt căpitanul Ian McBeth, în vârst de 45 de ani, ofiţerul Paul Clyde Hudson (43 de ani) şi inginerul aviator Rick A DeMorgan (44 de ani), informează BBC.

Premierul din New South Wales Gladys Berejiklian a catalogat incidentul ca fiind „o pierdere incredibilă” şi a organizat o ceremonie de înmormântare.

Autorităţile au pierdut legătura cu avionul deţinut de compania canadiană specializată în combaterea incendiilor Couson Aviation, la scurt timp după ora locală 13.30.

Din luna septembrie a anului trecut, Australia s-a confruntat cu o criză a incendiilor de vegetaţie în urma cărora au murit cel puţin 33 de oameni, potrivit sursei citate. Doar în zona New South Wales sunt încă nestinse peste 70 de incendii de vegetaţie.

 

Echipajul era unul experimentat

Unul dintre pompieri Ian McBeth era din Great Falls din Montana şi era „extrem de calificat în profesia sa precum şi un pilot respectat, cu mulţi ani de experienţă în combaterea incendiilor, atât pentru armată, cât şi în domeniul privat”, au spus reprezentanţii companiei Coulson Aviation.

Dragostrea pentru soţia sa Bowdie şi copiii săi, Abigail, Calvin şi Ella era „evidentă pentru oricine petrecea timpul alături de el”, a adăugat sursa menţionată.

Ofiţeul Paul Clyde Hudson, din Buckeye, Arizona, fusese cu divizia puşcaşilor marini timp de două decenii şi inclusiv pilot pe avioanele C-130. Lasă în urmă o văduvă pe care o cheamă Noreen.

Rick A DeMorgan era din Navarre, Florida şi a făcut parte timp de 18 ani din Forţele Aeriene ale SUA ca inginer aviator pe C-130.

Pasiunile sale au fost întodeauna zborul şi copiii săi, Lucas şi Logan, au completat reprezentanţii de la Coulson Aviation.

 

Care au fost reacţiile după accident

Shane Fitzsimmons, reprezentant al serviciului de pompieri, a afirmat joi că: „Avionul efectua un zbor de rutină. Nu a fost încă identificată cauza accidentului”.

Guvernul a dispus ca avioane cu steaguri în bernă să zboare vineri, în memoria celor trei pompieri decedaţi.

Un tweet al Serviciului Rural de Pompieri (RFS) arată că pompierii nord americani din Australia au ţinut un moment de reculegere timp de un minut.

Foto Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici