Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să îi ia locul după retragere

Partidul Democrat caută acum un nou candidat la preşedinţie, după ce Joe Biden a anunţat că se va retrage.

Urmărește
3104 afișări
Imaginea articolului Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să îi ia locul după retragere

Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să îi ia locul după retargere

Într-o declaraţie adresată „concetăţenilor mei americani”, el a afirmat că a fost „cea mai mare onoare din viaţa mea să vă fiu preşedinte”.

Cine l-ar putea înlocui în calitate de candidat care să îl înfrunte pe Donald Trump?

Vicepreşedintele Kamala Harris

Biden a susţinut-o pe vicepreşedinta sa Kamala Harris pentru a-i lua locul în calitate de candidată a Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale, relatează Sky News.

Într-o postare pe X, el i-a mulţumit lui Harris pentru că a fost „un partener extraordinar” înainte de a o susţine pentru a lua nominalizarea partidului.

Anterior, echipa lui Biden a „evaluat viabilitatea candidaturii vicepreşedintelui Kamala Harris împotriva lui Donald Trump într-un nou sondaj”, a raportat NBC News.

Harris, în vârstă de 59 de ani, este prima femeie care ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Ea s-a născut în Oakland din părinţi imigranţi, tatăl său a venit din Jamaica pentru a deveni un economist distins la Universitatea Stanford, iar mama sa a fost o cercetătoare în domeniul cancerului care a emigrat din India.

Considerată a fi o deschizătoare de drumuri pragmatică, Harris a evoluat de la funcţia de procuror local la cea de procuror general al statului California şi apoi la cea de senator al SUA, înainte de a fi aleasă drept vicepreşedinte a lui Biden în 2020.

Cu toate acestea, ratingul său personal de aprobare s-ar putea dovedi o piedică. Un sondaj recent i-a acordat lui Harris o cotă de favorabilitate de 29%, 49% i-au acordat o cotă nefavorabilă, iar 22% au declarat că nu au nicio părere sau că nu au auzit de ea.

Gavin Newsom

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, 56 de ani, este o figură consacrată în Partidul Democrat şi unul dintre numele vehiculate ca potenţial succesor.

Cu toate acestea, el a respins în mod repetat apelurile de a-l înlocui pe Biden şi a declarat că nu va candida la preşedinţie împotriva lui Harris.

În cariera sa dinainte de politică, Newsom s-a ocupat de afaceri, inclusiv de restaurante şi hoteluri.

Newsom a intrat pentru prima dată în atenţia naţională atunci când, în timp ce era primar al oraşului San Francisco, el şi alţi oficiali ai oraşului au început să elibereze certificate de căsătorie pentru persoane de acelaşi sex - încălcând direct legea statului la acea vreme.

El este văzut ca o voce puternică în cadrul partidului şi un debater talentat, dar criticii săi subliniază un record slab în ceea ce priveşte o serie de probleme-cheie din statul său.

Printre acestea se numără numărul mare de persoane fără adăpost, probleme cu drogurile, probleme legate de imigraţie, lege şi siguranţă, impozite ridicate şi multe altele.

Gretchen Whitmer

Ascensiunea rapidă a lui Gretchen Whitmer în ultimele două decenii - de la absolventă a facultăţii de drept la guvernator al statului Michigan - a consacrat-o ca o figură proeminentă în cadrul Partidului Democrat.

Statutul său a fost consolidat în 2022 printr-o realegere decisivă şi prin succesul partidului său de a schimba ambele camere ale legislativului de stat, acordând democraţilor controlul deplin pentru prima dată în aproape patru decenii.

Whitmer a insistat asupra subiectului accesului la avort în calitate de co-preşedinte al campaniei lui Biden, afirmând că acesta se află de „partea bună” a luptei pentru avort, în ciuda prestaţiei sale slabe în cadrul dezbaterii recente pe tema drepturilor reproductive.

Ea îl învinuieşte pe Trump pentru alimentarea urii politice care a motivat un complot de răpire şi ucidere a sa, dejucat de FBI în 2020.

Michelle Obama

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama a declarat în mod repetat de ani de zile că nu este interesată să intre în cursa prezidenţială. Cu toate acestea, numele ei continuă să apară ca potenţial candidat.

Ea este văzută în cazul în care ar fi convinsă să candideze cu cele mai amri sanse să câştige în faţa lui Trump.

Michelle Obama l-ar devansa pe Trump cu 50% la 39%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici