Ciocolată de colecţie, veche de 120 de ani, a fost descoperită printre lucrurile unui celebru australian

  • Ciocolata veche de un secol a aparţinut cândva faimosului poet australian, Banjo Paterson.
  • Cutia cu bomboane de ciocolată a fost creată special pentru soldaţii britanici şi oferită acestora de către regina Victoria, în timpul războiului Boer.
  • Cutia de ciocolată şi-a găsit acum o nouă casă, la Biblioteca Naţională a Australiei, ca parte a unei colecţii de obiecte personale ale lui Banjo Paterson.
Urmărește
638 afișări
Imaginea articolului Ciocolată de colecţie, veche de 120 de ani, a fost descoperită printre lucrurile unui celebru australian

Ciocolată de colecţie, veche de 120 de ani, a fost descoperită printre lucrurile unui celebru australian

Biblioteca Naţională din Australia a descoperit una dintre cele mai vechi cutii de bomboane de ciocolată Cadbury care datează de mai bine de un secol.

Conservatorii de la NLA au dezgropat dulciurile din colecţia personală a celebrului poet australian Andrew Barton „Banjo” Paterson, care a scris „Waltzing Matilda” şi „The Man from Snowy River”.

În mod remarcabil, aproape 120 de ani mai târziu, bomboanele de ciocolată au rămas aproape intacte, spre surprinderea laboratorului de conservare al bibliotecii, care a găsit cutia cu ciocolată ascunsă în colecţia poetului de jurnale, tăieturi de ziare şi poezii.

„Au avut un miros destul de interesant când au fost desfăcute”, a declarat conservatorul Bibliotecii Naţionale din Australia, Jennifer Todd.

Cutiile au fost comandate de regina Victoria pentru a oferi consolare trupelor participante la războiul Boer, cu mesaje inscripţionate, precum „Africa de Sud, 1900” şi „Vă doresc un An Nou fericit, Victoria RI”.

Cadbury a creat bomboanele special pentru trupele britanice, deoarece Palatul Buckingham a plasat o comandă de aproximativ 80.000 de lire sterline, potrivit Daily Mail.

Potrivit fraţilor Cadbury, „cacao trebuie transformat într-o pastă şi îndulcit, astfel încât să reziste în condiţiile aspre din taberele de război”.

Deşi cutiile erau destinate special trupelor care au participat la război, acestea au devenit un obiect popular de comercializare, unele cutii fiind vândute cu 5-10 lire sterline pe front.

Se speculează că Banjo Paterson a cumpărat cutia de bomboane de la trupele britanice în 1899, când era corespondent de război pentru Sydney Morning Herald şi The Age.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici