- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circa 15.000 de turişti, afectaţi de închiderea unei companii publice cipriote de curse charter
Compania publică cipriotă de curse charter Eurocypria, care trece prin mari dificultăţi financiare, a anunţat joi că îşi suspendă pe termen nedefinit zborurile, blocând astfel mii de pasageri.
Circa 15.000 de turişti, afectaţi de închiderea unei companii publice cipriote de curse charter (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Comitetul de conducere al Eurocypria a făcut acest anunţ joi, în condiţiile în care cei 320 de angajaţi ai săi au intrat în grevă pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de pierderea locurilor de muncă.
"Comitetul de conducere a decis să suspende pe termen nedefinit programul de zboruri al companiei, începând din 4 noiembrie, la miezul nopţii", potrivit Eurocypria.
Comitetul explică faptul că situaţia financiară disperată în care se află compania este un alt motiv pentru care zborurile sale nu pot fi efectuate în "condiţii de securitate absolută".
El recomandă Guvernului să lichideze societatea şi să găsească noi locuri de muncă pentru personalul său.
Închiderea Eurocypria afectează aproximativ 15.000 de turişti, majoritatea din Germania şi Rusia. Compania naţională Cyprus Airways (CA) a declarat că va prelua sarcina transportului pasagerilor.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stefanos Stefanou, a recunoscut joi că Ciprul nu mai poate administra două companii aeriene, din cauza concurenţei dure cu companiile low-cost.
Guvernul va introduce un sistem de pensionare la cerere în cele două companii, pentru a permite CA, care numără 1.300 de angajaţi, să îi absoarbă pe cei din Eurocypria, transfer care are însă nevoie de aprobarea Uniunii Europene.
Mai mulţi deputaţi din opoziţie au acuzat Guvernul de slabă gestionare a companiilor, unii politicieni estimând datoria Eurocypria la peste 56 de milioane de euro.
În 2006, statul a fost nevoit să cumpere de la CA filiala sa Eurocypria pentru 23 de milioane de euro, pentru a salva CA de la faliment.
Însă aceasta din urmă a anunţat la sfârşitul lunii august pierderi importante de 25,1 milioane de euro, pentru primele şase luni ale anului 2010, de şase ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2009.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.