- Home
- Externe
- OXFORD, (22.04.2016, 08:30)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Circa 2,2 miliarde de persoane, expuse riscului de infectare cu virusul Zika
Peste două miliarde de persoane trăiesc în zonele în care există riscul răspândirii virusului Zika, potrivit unui studiu care include hărţi detaliate prezentat de publicaţia eLife, citată de BBC News online.
Urmărește
1858 afișări
Circa 2,2 miliarde de persoane, expuse riscului de infectare cu virusul Zika
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat Zika urgenţă medicală pe 1 februarie, iar săptămâna trecută Centrul american pentru Controlarea şi Prevenirea Bolilor a confirmat existenţa unei legăturii între Zika şi microencefalie, malformaţie care apare la nou-născuţi sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sănătate şi chiar la decesul acestora. Studii recente susţin că ar exista legături şi între virusul Zika şi sindromul Guillain-Barre, care poate determina paralizie temporară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Conform ultimelor cercetări, s-a dovedit mult mai complicată cartografierea zonelor în care se poate răspândi Zika decât definirea locurilor în care poate supravieţui.
"Sunt primele hărţi care intregrează datele pe care le avem despre Zika - hărţile anterioare erau bazate pe teoria că virusul Zika se comportă ca dengue sau chikungunya", a declarat Olivier Brady de la Universitea Oxford, unul dintre cercetătorii participanţi la realizarea respectivelor hărţi.
"Suntem primii care adaugă detalii precise despre condiţiile geografice şi de mediu pe care le avem la dispoziţie în cazul Zika", a adăugat Brady.
Identificând zonele în care Zika se poate dezvolta, cercetătorii ar putea anticipa zonele în care virusul s-ar răspândi. Cercetătorii au confirmat ipoteza potrivit cărei vaste arii din America de Sud, centrul actualei epidemii, sunt supuse riscului de răspândire. Dar şi zone întinse din Africa şi Asia sunt vizate de acest risc.
"Ţânţarii (Aedes) sunt doar una dintre condiţiile necesare răspândirii virusului Zika, dar există o varietate de alţi factori", a precizat Brady, adăugând că "trebuie să fie suficient de cald ca virusul Zika să se multiplice înăuntrul ţânţarilor-gazdă şi o populaţie suficient de mare pentru a fi transmis".
Cu toate acestea, studiul nu poate răspunde întrebării de ce nu au fost raportate încă atât de multe cazuri. Una dintre explicaţii este că populaţia a devenit inumă la acest virus, pe fondul numărului mare de cazuri, iar o alta că mulţi dintre pacienţi să fi fost diagnosticaţi greşit cu alte infecţii precum malaria sau febra dengue.
Europa nu pare a fi afectată prea mult de această epidemie, ceea ce s-ar putea schimba dacă sunt identificate şi alte specii de ţânţari care pot transmite virusul Zika.
Citeşte şi: Informaţiile despre virusul Zika, "mai îngrijorătoare" decât se credea iniţial - experţi americani
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe