Circa nouă la sută dintre militarii SUA întorşi din zonele de conflict suferă de stres posttraumatic

Aproximativ nouă procente dintre militarii americani care au fost detaşaţi în Irak sau Afganistan suferă de sindromul de stres posttraumatic (PTSD), potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Departamentului Apărării.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Circa nouă la sută dintre militarii SUA întorşi din zonele de conflict suferă de stres posttraumatic

Circa nouă la sută dintre militarii SUA întorşi din zonele de conflict suferă de stres posttraumatic

Studiul, dat publicităţii marţi în British Medical Journal, indică faptul că majoritatea militarilor americani care se întorc de pe fronturile din Irak sau Afganistan suferă de această tulburare mentală.

Aproximativ 50.000 de soldaţi suferă de PTSD, existând diferenţe de manifestare în comportamentul celor care au fost implicaţi în lupte, cei care au fost desfăşuraţi în misiuni necombative şi cei care nu au fost desfăşuraţi.

Unii soldaţi suferă de acest sindrom după ce au fost răniţi sau au fost martorii rănirii camarazilor lor, existând riscul ca acest sindrom să apară chiar după luni sau ani de la un incident traumatizant.

Soldaţii care au participat la studiu au fost întrebaţi pentru început despre sănătatea lor între 2001 şi 2003, înainte de detaşarea lor, iar apoi despre starea de sănătate din perioada 2004-2006.

Cercetătorii au descoperit că 8,7 la sută dintre cei care au participat la misiuni de luptă şi care nu au avut PTSD până la acel moment, au manifestat simptome ale sindromului sau chiar au fost diagnosticaţi cu PTSD. Pe de altă parte, 2,1 la sută dintre militarii care nu au fost implicaţi în misiuni de luptă suferă de acest sindrom, ca dealtfel şi trei procente dintre cei care nu au fost dislocaţi în misiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici