- Home
- Externe
- CIUDAD DE MEXICO, (30.06.2017, 08:09)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Citzen Lab: Membri ai opoziţiei din Mexic, vizaţi de o operaţiune de spionaj a autorităţilor
Membri ai unor partide de opoziţie din Mexic au fost vizaţi de o operaţiune de spionaj a autorităţilor, în cadrul căreia au fost folosite instrumente de supraveghere digitală, potrivit unui raport elaborat de grupul de cercetare Citizen Lab din cadrul Universităţii din Toronto, informează Reuters.
Urmărește
115 afișări
Citzen Lab: Membri ai opoziţiei din Mexic, vizaţi de o operaţiune de spionaj a autorităţilor
Politicienii, printre care se numără şi Ricardo Anaya, şeful formaţiunii conservatoare Partidul Acţiunii Naţionale (PAN), au primit mesaje care includeau un program de tip spyware numit Pegasus, care este dezvoltat de compania israeliană NSO Group şi vândut doar guvernelor.
Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului, a cerut Procurorului general să ancheteze acuzaţiile potrivit cărora Guvernul a spionat persoane private, spunând că vrea să pună capăt acestor acuzaţii, pe care le consideră "false".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Săptămâna trecută, Citzen Lab, un grup de cercetători care se ocupă cu urmărirea modului de răspândire a programelor spion în întreaga lume, au identificat alte 12 activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti care ar fi fost vizaţi de tentative similare de infectare a telefoanelor mobile cu programe de tip spion.
Anya şi alţi doi lideri ai PAN au primit mesaje infectate în iunie 2016, atunci când parlamentarii discutau despre legislaţia anticorupţie, potrivit raportului citat.
Două posturi de televziune din Mexic au publicat miercuri seara un document secret care arăta că Procuratura Generală a plătit peste 32 de milioane de dolari, în octombrie 2014, pentru achiziţionarea programului tip spion. Programul a fost instalat luna următoare, atunci când Arely Gomez, fost senator al partidului de guvernământ, a devenit Procuror General.
Gomez a susţinut joi că folosirea programului de tip spion s-a făcut "în concordanţă cu prevederile legii". Administraţia prezidenţială din Mexic a comunicat că instrumentul a fost folosit în mod exclusiv împotriva organizaţiilor criminale, vizând ameninţările la adresa securităţii naţionale, şi doar cu aprobare din partea judecătorilor.
Acuzaţiile de spionaj se adaugă problemelor cu care se confruntă preşedintele Nieto, a cărui popularitate este în declin din cauza corupţiei endemice şi intensificării violenţelor.
Potrivit Citzen Lab, printre ţintele operaţiunii de spionaj se numără Carmen Aristegui, o jurnalistă care a ajutat la dezvăluirea faptului că soţia preşedintelui Nieto a achiziţionat o casă de la o companie cu contracte majore cu statul, dar şi avocaţii care reprezintă familiile celor 43 de studenţi care au dispărut în anul 2014 şi aparent au fost masacraţi.
Citeşte şi: Extremistul Anders Breivik a depus un apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în privinţa condiţiilor necorespunzătoare de detenţie. Ce nereguli reclamă bărbatul care a ucis 77 de persoane în 2011
Citeşte şi: ALERTĂ în Franţa: Un individ a încercat să lovească musulmani cu un vehicul, în faţa unei moschei din Paris
Citeşte şi: INCIDENT GRAV în Portugalia: Grenade şi gloanţe au fost furate dintr-un depozit militar: "Hoţii par să fi acţionat în mod profesionist"
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:16
Crocodilul care a jucat în celebrul film Crocodile Dundee a murit
-
astăzi, 12:13
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă