CNN: Bazele americane din Europa, în alertă ridicată din cauza ameninţării cu un atac

Mai multe baze militare americane din Europa au fost plasate în alertă maximă în weekend din cauza temerilor că un atac terorist ar putea viza personalul sau instalaţiile militare americane, susţine CNN, care citează doi oficiali americani.

1939 afișări
Imaginea articolului CNN: Bazele americane din Europa, în alertă ridicată din cauza ameninţării cu un atac

CNN: Bazele americane din Europa, în alertă din cauza ameninţării unui atac

Bazele, inclusiv Garnizoana Armatei SUA din Stuttgart, Germania, unde se află sediul Comandamentului European al SUA, şi-au ridicat duminică nivelul de alertă la Condiţia de protecţie a forţei „Charlie”, potrivit oficialilor.

Acest statut „se aplică atunci când are loc un incident sau se primesc informaţii care indică faptul că este probabilă o formă de acţiune teroristă sau atac împotriva personalului sau a instalaţiilor”, potrivit Armatei SUA.

Unul dintre oficialii americani, staţionaţi la o bază din Europa, a explicat că acest nivel de alertă nu a fost văzut „de cel puţin 10 ani”, şi a adăugat că, de obicei, înseamnă că armata a primit o „ameninţare activ-fiabilă”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici