- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cofondatorul Google Larry Page a primit rezidenţă în Noua Zeelandă
Larry Page, miliardarul cofondator al Google, a primit rezidenţă în Noua Zeelandă şi a locuit în ţară în timpul pandemiei de coronavirus, a confirmat guvernul din Noua Zeelandă pentru CNBC.
Cofondatorul Google Larry Page a primit rezidenţă în Noua Zeelandă
Page, în vârstă de 48 de ani, a solicitat rezidenţă în Noua Zeelandă în noiembrie 2020 prin viza „Investor Plus”, dar cererea nu a putut fi procesată.
Viza, care solicită solicitanţilor să inveestească 7 milioane de dolari în Noua Zeelandă într-o perioadă de trei ani, a fost procesată după ce a aterizat în Auckland pe 12 ianuarie, la o zi după ce familia Page a depus o cerere urgentă pentru ca fiul să fie evacuat din Fiji din cauza unei urgenţe medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
„Odată ce domnul Page a intrat în Noua Zeelandă, cererea sa a putut fi procesată şi a fost aprobată la 4 februarie 2021”, a declarat Immigration New Zealand într-un comunicat.
Situaţia a generat discuţii în ţară legate de intrarea lui Page în ţară, în condiţiile restricţiilor de intrare impuse non-rezidenţilor, din cauza pandemiei.
Situată într-o relativă izolare faţă de cele mai mari centre populate ale lumii, Noua Zeelandă a devenit o destinaţie populară pentru cei cu averi mari, în ultimii ani.
Ţara slab populată, cu aproximativ 5 milioane de locuitori, a fost apreciată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru depăşi un colaps social, deoarece este relativ independentă în ceea ce priveşte hrana şi energia. De asemenea, se mândreşte cu un climat temperat şi un sistem politic stabil.
Vestea vizitei lui Page şi acordarea rezidenţei a reaprins o dezbatere de lungă durată cu privire la nodul în care superbogaţii pot cumpăra accesul după cum şi când vor. Miliardarul Peter Thiel, care a cofondat PayPal şi a profitat de Facebook, a primit cetăţenia Kiwi în 2017, chiar dacă a petrecut doar 12 zile în Noua Zeelandă.
Thiel a investit în start-up-ul local Xero şi a cumpărat proprietăţi în toată ţara, precum şi o proprietateprintre care una de 193 de hectare în Wanaka, insulă din sudul Noii Zeelande.
Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a declarat în publicaţia New Yorker, în 2016, că el şi Thiel intenţionează să urce într-un avion privat şi să zboare către una dintre proprietăţile lui Thiel din Noua Zeelandă în cazul unui eveniment de colaps sistemic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:05
România devine prima ţară din lume cu o Lege pentru participarea copiilor în procesul decizional
-
astăzi, 12:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Ruşii lovesc o instalaţie de infrastructură în Zaporojie