- Home
- Externe
- (03.07.2023, 17:42)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coincidenţa teribilă dintre victimele de pe Titanic şi cele de pe Titan
Victimele sub Titan au petrecut ultimele momente ascultând muzică în întuneric, dezvăluie un raport, în timp ce în cazul Titanicului - orchestra cânta pe punte, în timp ce vasul se scufunda.
Urmărește
1633 afișări
Coincidenţa teribilă dintre victimele de pe Titanic şi cele de pe Titan
Au apărut detalii despre expediţia fatală din 18 iunie, publicaţia New York Times raportând modul în care scafandrii s-au pregătit pentru misiune.
Shahzada şi Suleman Dawood, miliardarul britanic Hamish Harding, francezul Paul-Henri Nargeolet şi Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate care deţinea submersibilul, au fost ucişi când nava a suferit o implozie catastrofală.
Ultima poză cunoscută cu Shahzada şi Suleman, în vârstă de 19 ani, a fost publicată. Ei sunt fotografiaţi pe nava-mamă, Prinţul Polar, purtând o jachetă portocalie impermeabilă şi o vestă de salvare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Christine Dawood, soţia lui Shahzada şi mama lui Suleman, a spus că pasagerii au primit şi costume de zbor OceanGate, pantaloni impermeabili, cizme cu vârf de oţel şi căşti.
Familia pakistaneză l-a întâlnit pe Rush şi pe soţia sa în februarie, într-o cafenea din apropierea staţiei Waterloo, unde au discutat despre proiectarea şi siguranţa submersibilului.
Li s-a cerut să nu bea cafea
În zilele dinaintea morţii lor, scafandrii au participat la întâlniri de siguranţă şi prezentări la bordul navei-mamă a submersibilului, Polar Prince, un fost spărgător de gheaţă al Gărzii de Coastă canadiană care a fost construit în 1959.
Celor cinci persoane ucise li s-a spus înainte de scufundare să nu bea cafea, în acea dimineaţă.
De asemenea, li s-a cerut să încarce melodiile preferate pe telefon pentru a le reda pe un difuzor Bluetooth, dar Rush a insistat să nu fie inclusă muzică country.
În timpul scufundării, victimele ar fi văzut doar creaturi marine bioluminiscente prin hublou, în drum către epava Titanicului, în timp ce proiectoarele au fost stinse până când submersibilul a ajuns pe fundul mării pentru a economisi bateria.
Submersibilul cobora de obicei cu aproximativ 25 de metri pe minut, potrivit New York Times.
Mai multe investigaţii asupra imploziei sunt în desfăşurare, după ce bucăţi de resturi au fost găsite la aproximativ 487 de metri de Titanic, la cinci zile după ce nava a pierdut contactul.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe