- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comandant: NATO trebuie să fie pregătit pentru conflicte. Ţările Alianţei trebuie să compenseze reducerile de echipamente militare de după Războiul Rece
Ţările NATO trebuie să compenseze reducerile de echipamente militare de după Războiul Rece pentru a oferi alianţei capacitatea de a răspunde rapid la un conflict, a declarat pentru Reuters comandantul forţei de reacţie rapidă a NATO, prima în linie de răspuns la o criză.
Comandat: NATO trebuie să a fi pregătită pentru conflicte. Ţările Alianţei trebuie să compenseze reducerile de echipamente militare de după Războiul Rece
"Avem o cantitate incredibilă de forţe, dar neajunsul nostru este că majoritatea acestor forţe nu este pregătită de luptă pe o bază permanentă - pur şi simplu pentru că nu au tot echipamentul de care au nevoie", a declarat generalul Joerg Vollmer.
El a vorbit pentru Reuters în marja unui exerciţiu NATO desfăşurat sâmbătă în Norvegia, pe fondul tensiunilor crescute din cauza războiului din Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Vollmer este comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite ale NATO de la Brunssum, responsabil de flancul nord-estic al alianţei, dar şi de Forţa de Răspuns a NATO (NRF). NRF de reacţie rapidă, cu aproximativ 40.000 de soldaţi, a fost pusă în alertă şi desfăşurată parţial pentru prima dată după invazia Rusiei în Ucraina în februarie.
"Problema crucială este să ne refacem capacităţile. Este vorba despre numere, dar şi despre restabilirea unităţilor pregătite de luptă şi - acesta este următorul pas cheie - despre raportarea lor în mod obligatoriu din nou la NATO", a declarat Vollmer, referindu-se la o procedură prin care o ţară membră informează NATO că are trupe pregătite pentru a fi puse la dispoziţia alianţei. Vollmer a adăugat că a vorbit despre unităţi de mărimea unei brigăzi şi a unei divizii.
Criza ucraineană a adus o schimbare de paradigmă pentru NATO, care s-a îndepărtat de misiunile expediţionare din ultimii 20 de ani, în teatre precum Afganistan sau Irak, potrivit lui Vollmer, care a declarat că ameninţarea cu care se confruntă acum Europa din partea Rusiei este de o cu totul altă amploare.
"Aceste misiuni expediţionare au fost războaie de alegere. Am luat o decizie politică de a participa la ele şi apoi am cerut aliaţilor noştri contingente de forţe pentru a le desfăşura", a declarat generalul.
"Acum, şi aceasta este schimbarea de paradigmă, avem nevoie ca forţele să fie raportate la NATO în avans, astfel încât să le avem la dispoziţie în cazul unui conflict şi al unui război imediat. Avem nevoie de forţe alocate deja în timp de pace. Pregătite de luptă, capabile să fie mobilizate în scurt timp", a mai spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO