Comentarii contradictorii ale politicienilor moldoveni după publicarea exit-poll-ului

Directorul de campanie al comuniştilor moldoveni, Mark Tkcaciuk, a apreciat, miercuri, că rezultatele sondajului la ieşirea de la urne, conform cărora PCRM a obţinut 41,7 la sută din voturi, demonstrează victoria acestuia în alegerile anticipate, informează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Comentarii contradictorii ale politicienilor moldoveni după publicarea exit-poll-ului

Comentarii contradictorii ale politicienilor moldoveni după publicarea exit-poll-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În linii generale, exit-poll-ul confirmă rezultatele interne ale PCRM. Având în vedere că exit-poll-ul ne oferă, de obicei, cu 5 - 6 la sută mai puţin, cred că totul este OK", a spus el, conform portalului Unimedia.md.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Alexandru Tănase, consideră însă că "PCRM a pierdut aceste alegeri", apreciind că prudenţa impune aşteptarea rezultatelor oficiale. "Aşteptăm şi voturile cetăţenilor de peste hotare, în urma cărora opoziţia poate obţine încă cel puţin un mandat". Conform exit-poll-ului realizat de Institutul pentru Politici Publice, PLDM a obţinut 17,4 la sută din voturi.

Victor Osipov, candidat al Alianţei Moldova Noastră - creditată de sondaj cu 8 la sută din voturi - a apreciat că, "dacă alegerile erau libere şi corecte, PCRM nu obţinea nici 30 la sută" din voturi. "Nu mă grăbesc să trag concluzii în urma acestor rezultate, dar tendinţa este evidentă - populaţia a votat partidele anticomuniste pentru că îşi doreşte o guvernare democratică", a spus el.

Potrivit sondajului, PCRM a obţinut 41,7 la sută din voturi, urmat de PLD, cu 17,4 la sută, Partidul Liberal - 16 la sută, Partidul Democrat - 11,5 la sută şi AMN - 8 la sută. Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 17.385 de alegători care au votat pe teritoriul Republicii Moldova, în 200 de secţii de vot, şi are o marjă de eroare de 2 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici