- Home
- Externe
- BRUXELLES, (18.04.2018, 01:23)
- Marian Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisar european: Turcia se îndepărtează foarte rapid de aderarea la Uniunea Europeană
Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a declarat, marţi, că Turcia se îndepărtează foarte rapid de Uniunea Europeană, în contextul în care Comisia Europeană a publicat un nou raport critic la adresa Turciei, informează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
835 afișări
Comisar european: Turcia se îndepărtează foarte rapid de aderarea la Uniunea Europeană
Raportul publicat marţi de către Comisia Europeană analizează evoluţiile Turciei în privinţa aderării la Blocul comunitar şi critică Ankara pentru măsurile represive luate în urma tentativei de lovitură de stat din vara anului 2016. Potrivit raportului, Turcia a regresat în ceea ce priveşte atingerea standardelor europene în materie de drepturi ale omului, a libertăţii de exprimare şi a statului de drept, iar ”întărirea puterilor prezidenţiale aduce atingere democraţiei din această ţară”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
”Turcia continuă să se îndepărteze cu paşi rapizi de Uniunea Europeană, mai ales în privinţa statului de drept şi a drepturilor fundamentale ale omului. Comisia a îndemnat în repetate rânduri Turcia să inverseze această tendinţă negativă”, a declarat Hahn.
De asemenea, Comisia Europeană recomandă Turciei să ridice starea de urgenţă instituită în urma puciului din 2016 şi care permite preşedintelui şi Guvernului să ocolească Parlamentul în adoptarea de noi legi şi să suspende drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Uniunea Europeană atrage atenţia Turciei că, de la introducerea stării de urgenţă, peste 150.000 de persoane au fost arestate.
De cealaltă parte, Guvernul de la Ankara consideră că este tratat incorect de Uniunea Europeană. Bekir Bozdag, purtătorul de cuvânt al Guvernului turc, a afirmat că raportul Comisiei este lipsit de obiectivitate şi este incorect faţă de Turcia.
În urmă cu o lună, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat că aderarea la UE rămâne un obiectiv strategic pentru Ankara.
Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate. În urmă cu doi ani, Blocul comunitar a promis să grăbească negocierile dacă Ankara va contribui la gestionarea fluxului de imigranţi, însă măsurile luate de preşedintele Recep Tayyip Erodgan după tentativa de lovitură de stat din 2016 au atras criticile cancelariilor occidentale.
Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Referendumul din 16 aprilie din Turcia privind reformele constituţionale, în urma căruia prerogativele preşedintelui au fost extinse, a generat, de asemenea, dezamăgire şi dezaprobare în cadrul UE.
Citeşte şi: Donald Trump: Statele Unite şi Coreea de Nord au purtat discuţii directe la nivel înalt/ Sunt luate în calcul cinci locaţii pentru viitoarea întâlnire cu Kim Jong-un
Citeşte şi: Comisia Europeană propune OBLIGATIVITATEA cărţilor de identitate biometrice /România ocupă primul loc la documente falsificate
Citeşte şi: Estimări FMI: Creşterea economică a României va scădea în următorii ani, dar preţurile vor creşte
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe