- Home
- Externe
- BRUXELLES, (25.02.2016, 22:13)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisarul UE pentru Migraţie: Tratatul Schengen riscă să fie suspendat dacă nu va fi redus numărul imigranţilor
Tratatul Schengen riscă să fie suspendat dacă numărul imigranţilor care tranzitează Turcia nu se va diminua semnificativ în următoarele săptămâni, avertizează Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie şi Afaceri Interne, opinia fiind împărtăşită de miniştri din Germania, Olanda, Austria şi Luxemburg.
Urmărește
1457 afișări
Comisarul UE pentru Migraţie: Tratatul Schengen riscă să fie suspendat dacă nu va fi redus numărul imigranţilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
"În următoarele zece zile, avem nevoie de rezultate tangibile şi clare pe teren. În caz contrar, există pericolul ca întregul sistem să se prăbuşească", a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, citat de site-ul agenţiei Reuters.
Avramopoulos a făcut aceste declaraţii imediat după reuniunea miniştrilor de Interne şi Justiţiei din statele UE, desfăşurată la Bruxelles.
Şapte state au introdus deja controale temporare pe segmente ale frontierelor din interiorul spaţiului de circulaţie fără verificări Schengen. Liderii europeni aşteaptă acum summitul UE-Turcia pe tema imigraţiei, programat pe 7 martie, şi o altă reuniune pe acelaşi subiect, pe 18-19 martie. UE a anunţat că va oferi Turciei trei miliarde de euro pentru a opri tranzitul imigranţilor veniţi din Orientul Mijlociu, în principal din Siria şi Irak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
"Până pe 7 martie, vrem o reducere semnificativă a numărului de refugiaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia. Altfel, vor fi aplicate alte măsuri coordonate la nivel european", a afirmat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.
"În 6-7 martie ne aşteptăm ca fluxul de primăvară al imigranţilor să se amplifice. De aceea, până atunci trebuie găsite soluţii...", a atras atenţia şi Klaas Dijkhoff, ministrul Imigraţiei din Olanda, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. "Dacă nu se vor găsi soluţii pentru diminuarea numărului imigranţilor, va trebui să identificăm alte măsuri, să aplicăm planuri de urgenţă", a adăugat oficialul olandez.
Alianţa Nord-Atlantică a început să tirmită nave de patrulare în Marea Egee, misiunea urmând să devină completă înainte de 7 martie.
Criza s-a amplificat pentru că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a tolerat, începând din vara anului 2015, venirea a sute de mii de extracomunitari, prin ignorarea reglementărilor UE.
"Deja nu mai avem nicio politică clară. Ne îndreptăm spre anarhie", a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg.
"Dacă Grecia nu este în stare să securizeze frontiera externă a UE, sunt necesare acţiuni din partea altor ţări. Dacă Grecia insistă că nu poate proteja frontiera cu Turcia, trebuie să ne punem întrebarea dacă frontiera Schengen ar trebui să mai fie acolo", a avertizat Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne al Austriei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:13
-
astăzi, 15:11
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer