Comisia Electorală de la Chişinău va întocmi noi liste pentru alegerile anticipate

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat că vor fi întocmite noi liste de alegători, după ce cele pentru alegerile din 5 aprilie au trezit suspiciuni din partea opoziţiei, transmite Europa Liberă, în pagina electronică.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Comisia Electorală de la Chişinău va întocmi noi liste pentru alegerile anticipate

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău va întocmi noi liste pentru alegerile anticipate

Noile liste "vor lua în calcul şi listele anterioare, informaţiile din registrul populaţiei, precum şi cetăţenii care au votat pe liste suplimentare", a precizat Iurie Ciocan.

Comisia a început pregătirile pentru alegerile anticipate, organizând consultări pe această temă cu grupurile parlamentare. Vineri, membrii comisiei vor avea întâlniri cu facţiunile parlamentare, la care participă Vladimir Ristovski, Reprezentantul Special al Secretariatului General al Consiliului Europei în Republica Moldova, şi Kalman Miszei, Reprezentantul Special al Uniunii Europene la Chişinău.

Discuţiile vizează formarea birourilor şi secţiilor electorale, mai ales că din componenţa acestora vor face parte, pe lângă reprezentanţii PCRM şi AMN, şi reprezentanţii PL şi PLDM.

Participanţii vor discuta şi despre procedura de organizare a anticipatelor, numărul persoanelor care vor fi implicate, principiile de funcţionare a birourilor electorale, precum şi despre drepturile şi obligaţiile membrilor secţiilor electorale.

Data alegerilor parlamentare anticipate nu a fost încă anunţată. Vladimir Voronin a spus că va dizolva Parlamentul şi va anunţa alegeri anticipate abia după ce Legislativul va confirma noul Guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici