- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (16.09.2021, 16:33)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană a lansat un organism pentru gestionarea următoarelor pandemii. Ce este şi ce va face HERA
Comisia Europeană a lansat joi Autoritatea europeană pentru pregătire şi răspuns în caz de urgenţă sanitară (HERA) pentru a preveni, a detecta şi a răspunde rapid la urgenţele sanitare.
Urmărește
1164 afișări
Comisia Europeană a lansat un organism pentru gestionarea următoarelor pandemii. Ce este şi ce va face HERA
Potrivit unui comunicat al CE, HERA va anticipa ameninţări şi potenţiale crize sanitare, prin colectarea de informaţii şi prin consolidarea capacităţilor de răspuns necesare. Atunci când survine o situaţie de urgenţă, HERA va asigura dezvoltarea, producerea şi distribuirea de medicamente, de vaccinuri şi de alte contramăsuri medicale – cum ar fi mănuşi şi măşti – care au lipsit adesea în prima fază a răspunsului la criza provocată de noul coronavirus, susţin reprezentanţii CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Conform acestora, HERA va completa o lacună în ceea ce priveşte răspunsul şi pregătirea UE pentru situaţii de urgenţă sanitară.
Astfel, HERA va colabora cu alte agenţii de sănătate de la nivelul UE şi de la nivel naţional, cu industria şi cu partenerii internaţionali, în vederea îmbunătăţirii gradului de pregătire al UE pentru situaţii de urgenţă sanitară. Autoritatea va elabora modele pentru a prognoza o epidemie şi, până la începutul anului 2022, va identifica şi va acţiona în cazul a cel puţin trei ameninţări cu impact ridicat şi va aborda eventualele lacune în ceea ce priveşte contramăsurile medicale.
În plus, HERA va aborda provocările de pe piaţă şi va stimula capacitatea industrială.
„În cazul în care se declară o situaţie de urgenţă de sănătate publică la nivelul UE, HERA poate trece rapid la operaţiuni de urgenţă, inclusiv la luarea rapidă a deciziilor şi la activarea de măsuri de urgenţă, sub conducerea unui consiliu de criză sanitară la nivel înalt. Ea va activa finanţarea de urgenţă şi va lansa mecanisme pentru monitorizarea, dezvoltarea specifică nouă, procurarea şi achiziţionarea de contramăsuri medicale şi de materii prime”, se arată în comunicat.
Astfel, instrumentele „EU FAB”, o reţea de capacităţi de producţie mereu disponibile pentru producerea de vaccinuri şi de medicamente, vor fi activate pentru a pune la dispoziţie capacităţile de producţie rezervate pentru a face faţă situaţiilor de creştere semnificativă a cererii, precum şi planuri de cercetare şi inovare de urgenţă în dialog cu statele membre.
Activităţile HERA se vor baza pe un buget de 6 miliarde de euro din actualul cadru financiar multianual pentru perioada 2022-2027.
Conform CE, HERA va deveni pe deplin operaţională la începutul anului 2022. Funcţionarea sa va fi reexaminată şi adaptată anual până în 2025, când se va efectua o reexaminare completă.
„HERA reprezintă încă o piatră de temelie a unei uniuni a sănătăţii mai puternice şi un important pas înainte în pregătirea noastră pentru situaţii de criză. Cu ajutorul HERA, ne vom asigura că dispunem de echipamentele medicale de care avem nevoie pentru a ne proteja cetăţenii de ameninţările viitoare la adresa sănătăţii. HERA va putea să ia decizii rapide pentru a asigura aprovizionarea. Am promis acest lucru în 2020 şi iată că îl realizăm”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Contractele a mii de persoane din domeniul medical au fost suspendate. Vaccinarea obligatorie pentru medici a intrat în vigoare în Franţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20