- Home
- Externe
- (18.11.2020, 17:34)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană cere analizarea atentă a situaţiei economice a 12 state UE, inclusiv a României
- Comisia Europeană cere analizarea atentă a situaţiei economice a 12 state UE, inclusiv a României
- Comisia Europeană vrea "identificarea şi evaluarea severităţii posibilelor dezechilibre macroeconomice"
- Deficitul bugetar al României ar putea depăşi nivelul de 10% în 2020, estimează Comisia Europeană
Urmărește
5936 afișări
Comisia Europeană a cerut, miercuri, monitorizarea atentă a situaţiei economice a 12 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv a României, în contextul observării unor dezechilibre macroeconomice semnificative.
Comisia Europeană a prezentat miercuri Pachetul de toamnă în materie de politici economice. În Raportul privind mecanismul de alertă (RMA), accesat de agenţia MEDIAFAX, Comisia Europeană recomandă elaborarea unor analize aprofundate privind situaţia a 12 state membre UE, "pentru identificarea şi evaluarea severităţii posibilelor dezechilibre macroeconomice". Statele vizate sunt: România, Croaţia, Republica Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi Suedia. "Aceste ţări au fost deja identificate ca având dezechilibre sau dezechilibre excesive în februarie 2020", precizează Comisia Europeană, conform unui document postat pe site-ul instituţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
"Actuala criză a exacerbat anumite provocări existente şi generează noi riscuri. Acest lucru evidenţiază necesitatea de a utiliza în cel mai bun mod măsurile de susţinere oferite de UE şi a asigura că investiţiile şi reformele din zona euro funcţionează în sensul contracarării dezechilibrelor", subliniază Comisia Europeană. Executivul UE notează că, deşi actualele bilanţuri financiare par stabile în pofida şocului crizei coronavirusului, tendinţa de reducere a datoriilor externe s-a oprit. În plus, datoriile companiilor şi persoanelor fizice sunt în creştere, în contextul scăderii valorii PIB-ului.
"România s-a aflat sub procedura deficitului excesiv din aprilie 2020 din cauza încălcării în 2019 a plafonului deficitului stabilit prin Tratatul UE. Tendinţa creşterii deficitelor publice a fost generată de măsurile expansioniste adoptate înainte de începerea pandemiei. Recomandarea Consiliului UE în virtutea Articolului 126 (7) al Tratatului UE este ca România să oprească deficitul excesiv până în 2022. Autorităţile din România au prezentat în septembrie raportul privind acţiunile adoptate ca reacţie la recomandare. Raportul indică deteriorarea finanţelor publice în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus", precizează Comisia Europeană.
"În prognoza pe anul 2020, Comisia Europeană estimează că deficitul României va depăşi 10% din PIB în 2020 şi va creşte în continuare în următorii ani", se arată în raport.
"În contextul continuării stării mari de incertitudine din cauza pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană consideră că în acest moment nu trebuie luată nicio decizie suplimentară în procedura pentru deficit excesiv în cazul României. Comisia Europeană va reanaliza situaţia bugetară a României în primăvara anului 2021 şi vor fi luate măsurile necesare în virtutea procedurii deficitului excesiv în acel moment, dacă va fi necesar", subliniază raportul.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe