- Home
- Externe
- (05.04.2022, 20:04)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană declanşează mecansimul de îngheţare a fondurilor europene pentru Ungaria din cauza corupţiei
- Executivul Uniunii Europene a decis să lanseze marţi o nouă procedură disciplinară împotriva Ungariei, într-un pas care ar putea duce la îngheţarea finanţării premierului Viktor Orban pentru subminarea drepturilor democratice liberale.
- Tensiunile dintre liderii UE şi cei maghiari sunt cunoscute, puţini membri ai UE l-au felicitat pe Orban după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a obţinut a patra victorie zdrobitoare în alegerile naţionale.
Urmărește
5423 afișări
Această victorie a fost obţinută în pofida criticilor de ani de zile din partea UE, care i-au reproşat că a subminat drepturile democratice liberale şi a acuzaţiilor că a folosit fonduri din partea blocului pentru a-şi îmbogăţi asociaţii.
"Noi am fost foarte clari că problema este corupţia", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în faţa legislatorilor UE. "Vom trimite acum o scrisoare de notificare oficială pentru a începe mecanismul de condiţionalitate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Forintul maghiar a scăzut pe măsură ce incertitudinea a crescut cu privire la accesul Ungariei la miliarde de euro din fondurile UE.
Va dura luni de zile până când Comisia va finaliza activitatea internă în această privinţă şi o va înainta liderilor naţionali ai UE pentru o decizie, a declarat un oficial pentru Reuters.
Este pentru prima dată când UE încearcă noul său instrument, conceput pentru a preveni utilizarea abuzivă a fondurilor bugetare ale UE. Acesta a fost convenit de toţi cei 27 de lideri ai UE la sfârşitul anului 2020, în ciuda reticenţei lui Orban şi a aliaţilor săi aflaţi la putere în Polonia.
Ţările mai bogate ale UE care contribuie la visteria comună a blocului, din care Varşovia şi Budapesta sunt beneficiare nete, au refuzat să continue să plătească fără garanţii mai puternice pentru a se asigura că de banii lor nu beneficiază cei care subminează democraţia.
Aflat la putere din 2010, Orban este acuzat că a strâns laţul în jurul presei, al cadrelor universitare şi al ONG-urilor şi a restricţionat libertăţile migranţilor şi ale homosexualilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe