- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (27.03.2024, 18:10)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană elaborează planuri pentru crearea unei diplome europene
Comisia Europeană prezintă trei iniţiative de promovare a cooperării transnaţionale între instituţiile de învăţământ superior, cu scopul final de a crea o diplomă europeană.
Urmărește
443 afișări
Comisia Europeană elaborează planuri pentru crearea unei diplome europene
„O diplomă europeană voluntară ar fi în beneficiul studenţilor şi al comunităţii învăţământului superior prin stimularea mobilităţii în scop educaţional în cadrul UE şi prin îmbunătăţirea competenţelor transversale ale studenţilor. Aceasta ar contribui la satisfacerea cererii de pe piaţa forţei de muncă şi ar spori atractivitatea absolvenţilor pentru viitorii angajatori, atrăgând, în acelaşi timp, studenţi din întreaga lume şi stimulând competitivitatea europeană. Cele trei iniţiative abordează barierele juridice şi administrative din calea înfiinţării de către universităţile partenere a unor programe de diplome comune competitive la nivel de licenţă, masterat sau doctorat. Propunerile se bazează pe autonomia instituţională şi pe libertatea academică a universităţilor. Acestea respectă pe deplin competenţele statelor membre şi ale guvernelor regionale în domeniul învăţământului superior”, anunţă Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pachetul de miercuri cuprinde o comunicare privind un proiect de diplomă europeană şi două propuneri de recomandări ale Consiliului pentru sprijinirea sectorului învăţământului superior: una pentru a îmbunătăţi procesele de asigurare a calităţii şi recunoaşterea automată a calificărilor în învăţământul superior, iar cealaltă pentru a face carierele academice mai atractive şi mai durabile.
„Proiectul de diplomă europeană prezentat astăzi (miercuri - n.r.) pregăteşte terenul pentru un nou tip de program comun, realizat în mod voluntar la nivel naţional, regional sau instituţional şi bazat pe un set comun de criterii convenite la nivel european. O astfel de diplomă europeană ar reduce birocraţia şi ar permite instituţiilor de învăţământ superior din diferite ţări să coopereze fără sincope la nivel transfrontalier şi să instituie programe comune. Comunicarea propune o cale concretă de cooperare între statele membre ale UE şi sectorul învăţământului superior în vederea creării unei diplome europene recunoscute automat în întreaga UE”, se mai arată în comunicat.
Comisia propune o abordare treptată pentru statele membre în direcţia obţinerii unei diplome europene, cu două posibile puncte de intrare. Este vorba despre o etichetă europeană pregătitoare: o etichetă ar oferi o marcă europeană puternică. Aceasta ar urma să fie acordată programelor universitare comune care îndeplinesc criteriile europene propuse: studenţii primesc un certificat de diplomă europeană, împreună cu diploma lor comună. De asemenea,, o diplomă europeană: acest nou tip de calificare s-ar baza pe criteriile comune şi ar fi ancorat în legislaţia naţională. Acesta ar fi acordat fie în comun de mai multe universităţi din ţări diferite, fie, eventual, de o entitate juridică europeană înfiinţată de astfel de universităţi: elevii primesc o „diplomă europeană” care este recunoscută automat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Record: Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creştere a populaţiei din ultimii 66 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe