- Home
- Externe
- BRUXELLES, (14.02.2017, 22:04)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană propune simplificarea şi transparentizarea procesului decizional UE
Comisia Europeană a propus, marţi, modificarea regulamentului Registrului de Comitologie în sensul simplificării procedurilor de vot şi intensificării transparenţei în implementarea legislaţiei Uniunii Europene.
Urmărește
906 afișări
Comisia Europeană propune simplificarea şi transparentizarea procesului decizional UE
"Comisia Europeană a propus marţi modificarea regulamentului Registrului de Comitologie, creşterea transparenţei şi a responsabilităţii în procedurile de implementare a legislaţiei Uniunii Europene", se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul Executivului UE.
Registrul de Comitologie se referă la o serie de proceduri prin care ţările UE controlează modul în care Comisia Europeană pune în aplicare legislaţia europeană. Pe scurt, înainte de a putea pune în aplicare un act juridic al UE, Comisia Europeană trebuie să discute în detaliu măsurile de punere în aplicare pe care le propune cu un comitet în care este reprezentat fiecare stat membru. Deciziile Consiliului UE se iau de obicei prin majoritate calificată, greu de obţinut în multe cazuri. Situaţia îngreunează procesul decizional şi lasă unele proiecte la decizia Comisiei Europene, atrăgând şi critici pentru modul de implementare.
În acest context, Comisia Europeană propune simplificarea procesului de vot în Comitetul de Apel, astfel încât să nu se mai ia în considerare decât voturile pro şi contra, nu şi abţinerile, facilitându-se procesul decizional. Astfel, s-ar diminua şi responsabilitatea decizională a Comisiei Europene, care ar urma să aibă doar atribuţia aplicării legislaţiei.
O altă propunere se referă la creşterea transparenţei procesului de vot. Astfel, voturile reprezentanţilor statelor membre din Comitetul de Apel ar urma să fie făcute publice.
Citeşte şi: Hillary Clinton îi reaminteşte lui Michael Flynn de consecinţele ”ştirilor false”, după demisia acestuia. Mesajul neaşteptat al fostului secretar de Stat al SUA
Citeşte şi: Italia cere aprobarea CE pentru un plan de cinci miliarde de euro în scopul relansării a două bănci - surse
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe