Comisia Europeană: Statele UE au redus poluarea, dar mai este nevoie de îmbunătăţiri

  • Comisia Europeană prezintă miercuri o evaluare a măsurilor de combatere a poluării cauzate de instalaţiile industriale mari.
  • Aceasta se bazează pe studii şi arată că statele UE au redus poluarea industrială, dar mai sunt unele lucruri de îmbunătăţit.
  • O altă concluzie importantă este că modelul bazat pe crearea de standarde de mediu în comun cu statele membre, industria şi ONG-urile din domeniul mediului, este un mare succes.
Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Statele UE au redus poluarea, dar mai este nevoie de îmbunătăţiri

Comisia Europeană: Statele UE au redus poluarea, dar mai este nevoie de îmbunătăţiri

Din evaluarea Directivei privind emisiile industriale reiese că aceasta a jucat un rol important în reducerea emisiilor de poluanţi din industrie, în special în aer, însă a adus o contribuţie mai limitată la decarbonizare şi la tranziţia către economia circulară.

O altă concluzie importantă este că modelul bazat pe crearea de standarde de mediu în comun cu statele membre, industria şi ONG-urile din domeniul mediului, este un mare succes.

„Directiva privind emisiile industriale îşi serveşte scopul, anume acela de a proteja sănătatea umană şi de a contribui la curăţarea aerului şi a mediului. Dar ea poate încă să fie îmbunătăţită. Prin Pactul verde european şi Planul de acţiune privind reducerea la zero a poluării demonstrăm că ambiţia noastră este mare, iar anul viitor vom revizui măsurile comunitare privind poluarea provenită de la marile instalaţii industriale”, a declarat Virginijus Sinkevičius, comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit.

Printre domeniile care necesita îmbunătăţiri se numără extinderea acoperirii sectoriale a directivei, îmbunătăţirea dispoziţiilor-cheie referitoare la autorizarea şi controlul instalaţiilor industriale, precum şi garantarea unui acces mai eficient la informaţiile despre mediu a reprezentanţilor societăţii civile.

Scopul revizuirii este acela de a face progrese către obiectivul ambiţios al UE de reducere la zero a poluării, de a obţine un mediu fără toxicitate şi de a sprijini politicile privind clima, energia şi economia circulară. O consultare publică deschisă va fi lansată pe site-ul internet al Comisiei în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici