- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (12.12.2024, 12:01)
- Petru Mazilu
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
- Comisia Europeană a emis o declaraţie imediat după anunţul privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.
- Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume, au transmis reprezentanţii CE.
- Decizia a fost luată joi, în Consiliul JAI de la Bruxelles.
Urmărește
422 afișări
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
Comisia Europeană a transmis că „salută decizia unanimă de astăzi a Consiliului de a ridica controalele la frontierele terestre interne cu România şi Bulgaria începând cu 1 ianuarie 2025”. Totodată, au fost enumerate avantajele extinderii Spaţiului Schengen.
„Acest pas important completează intrarea deplină a ambelor ţări în spaţiul Schengen. Acest lucru nu numai că întăreşte spaţiul Schengen, dar va consolida şi mai mult piaţa internă, va creşte călătoriile, comerţul şi turismul. Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică la scară globală. Decizia de astăzi înseamnă că, începând cu 1 ianuarie 2025, cetăţenii pot călători fără controale la frontiera terestră către şi între Bulgaria şi România”, a transmis CE.
Instituţia europeană a evidenţiat măsurile luate de România şi Bulgaria pentru a adera la Schengen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
„Din decembrie anul trecut, când Consiliul a decis să primească România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, ambele state membre au luat toate măsurile necesare pentru a asigura aplicarea fără probleme a regulilor Schengen începând cu 31 martie 2024. La acea dată, controalele la nivel intern frontierele aeriene şi maritime au fost ridicate şi au început să se aplice regulile Schengen, inclusiv pentru eliberarea vizelor Schengen. Cadrele de cooperare pe care Comisia le-a lansat în luna martie a acestui an cu Bulgaria şi România se bazează pe implementarea cu succes a proiectelor-pilot pentru proceduri rapide de azil şi returnare. Ambele ţări vor sprijini în continuare eforturile europene comune de a aborda securitatea UE la frontierele externe ale UE şi de a aborda provocările legate de migraţie. De asemenea, Comisia va continua să ofere sprijin financiar şi asistenţă Frontex ambelor state membre”, a adăugat CE.
Potrivit CE, Schengen este cea mai vizitată destinaţie din lume.
„După cum se subliniază în raportul privind starea Schengen din 2024, Schengen este puternic şi rămâne cea mai vizitată destinaţie din lume. Garantând călătorii fără probleme şi în siguranţă într-o regiune cu o populaţie de aproape 450 de milioane de locuitori, spaţiul Schengen este esenţial pentru Uniunea Europeană, oamenii şi afacerile sale. Având în vedere că Bulgaria şi România sunt acum pe deplin parte din Schengen, facem un alt pas crucial pentru a construi o Uniune puternică şi conectată”, a precizat CE.
Aderarea la Schengen cu frontierele terestre se va aplica de la 1 ianuarie 2025.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt opțiunile Rusiei după ce Ucraina a închis gazoductul care alimenta Europa, iar Moldova are deja alternative pentru gazul rusesc? Putin se bazează pe marile puteri din Est, cu China în frunte
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe