- Home
- Externe
- BRUXELLES, (21.06.2012, 18:43)
- Clava Ungureanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia pentru Comerţ Internaţional cere respingerea ACTA în Parlamentul European
Comisia pentru Comerţ internaţional din cadrul Parlamentului European (PE) a recomandat joi respingerea Acordului multilateral de luptă împotriva contrafacerii (ACTA), în cadrul sesiunii plenare prevăzute în iulie la Strasbourg.
Urmărește
249 afișări
Comisia pentru Comerţ Internaţional cere respingerea ACTA în Parlamentul European (Imagine: Alexandru Solomon / MediafaxFoto)
Votul a fost strâns: 31 de aleşi au participat la vot, 10 votând pentru respingere şi 12 împotrivă, potrivit numărătorii în direct a reţelei de televiziune a PE.
Alte patru comisii ale PE au respins deja ACTA: Libertăţi civile, Industrie, Afaceri Judiciare şi Dezvoltare.
Dar Comisia pentru comerţ internaţional este singura competentă în acest dosar, iar recomandarea sa este un avertisment adresat Comisiei Europene, care a sesizat Curtea Europeană de Justiţie pentru avizare şi a cerut amânarea votului până la pronunţarea Curţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Aleşii au respins această cerere cu 19 voturi la 12.
ACTA a fost semnat la 26 ianuarie la Tokyo de 22 din cele 27 de Guverne din cadrul UE şi Statele Unite, Japonia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Elveţia, Mexic şi Maroc.
Acordul are ca obiectiv lupta împotriva contrafacerii în sens larg, medicamente şi alte bunuri, inclusiv încălcarea ilegală pe Internet. Dacă toţi deputaţii se pun de acord cu privire la necesitatea luptei împotriva contrafacerii şi protejarea proprietăţii intelectuale, unii se tem că tratatul pune în pericol libertăţile indivuduale ale cetăţenilor europeni.
Mai multe state europene, printre care Germania, Austria, Polonia, Cehia, România sau Slovenia au sistat deja lucrările preparatorii în vederea ratificării acordului.
"ACTA pune probleme serioase, dar oferă răspunsuri proaste şi periculoase. În mod cert, trebuie protejată proprietatea intelectuală şi trebuie luptat împotriva flagelului falisficării. Dar aceasta nu trebuie să se realizeze fără o concertare democratică, nici la solicitarea câtorva multinaţionale, în detrimentul libertăţilor individuale a 500 de milioane de cetăţeni europeni", a comentat eurodeputatul socialist Marc Tarabella, care se opune acestui text.
Votul final privind ACTA se va desfăşura la 4 iulie în Parlamentul European.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe