COMOARĂ în valoare de 4,5 milioane de dolari, descoperită în Florida: Peste 350 de monede spaniole din aur, găsite pe fundul oceanului - FOTO, VIDEO

Vânătorii de comori din Florida au descoperit peste 350 de monede spaniole din aur, estimate la 4,5 milioane de dolari, pe epavele unui convoi de nave care s-au scufundat din cauza unei furtuni puternice, în urmă cu 300 de ani, în timp ce călătoreau din Cuba spre Spania, informează Reuters.

Urmărește
1539 afișări
Imaginea articolului COMOARĂ în valoare de 4,5 milioane de dolari, descoperită în Florida: Peste 350 de monede spaniole din aur, găsite pe fundul oceanului - FOTO, VIDEO

COMOARĂ în valoare de 4,5 milioane de dolari, descoperită în Florida: Peste 350 de monede spaniole din aur, găsite pe fundul oceanului (Imagine: Facebook)

Cele 350 de monede din aur includ nouă piese foarte rare, cunoscute sub denumirea "escudo regali", ce erau transportate pe acele nave pentru a fi dăruite regelui Spaniei, precizează Brent Brisben. Compania sa, 1715 Fleet-Queens Jeweles, deţine drepturile de exploatare a comorilor găsite pe epave.

În zilele noastre, sunt cunoscute doar 20 de astfel de monede care sunt mai vechi decât cei 9 escudo regali, a precizat Brent Brisben.

"Aurul arată ca şi cum ar fi căzut în apă ieri", a spus la rândul său William Bartlett, un scufundător în vârstă de 51 de ani, care a făcut această descoperire.

William Bartlett a făcut parte dintr-o echipă de trei persoane aflată la bordul vasului Capitana deţinut de Brent Brisben care a făcut această descoperire, în apele puţin adânci din apropiere de Vero Beach, Florida.

Pe 30 iulie 1715, un uragan a împins un convoi de 11 galioane spaniole, încărcate cu comori, spre recifele East Cost din Florida, scufundându-le pe toate, în primele ore ale dimineţii următoare. În prezent, rămăşiţele acelor ambarcaţiuni sunt împrăştiate pe fundul mării pe o suprafaţă foarte mare.

Monedele găsite de William Bartlett fac parte dintr-o comoară extrem de valoroasă transportată de galioanele spaniole, care, în urma naufragiului, a fost divizată şi pierdută pe fundul oceanului.

Ca mulţi alţi vânători de comori din Florida, William Bartlett, care lucrează ca decorator de băi şi bucătării în Pompano Beach, este pasionat de scufundările marine.

El spune că nu caută comori pentru bani şi a refuzat să precizeze suma pe care o va primi în virtutea contractului pe care l-a semnat cu 1715 Fleet-Queens Jewels.

Vânătorii de comori precum William Bartlett lucrează de obicei pe baza unui contract încheiat cu această companie, care le oferă un anumit procent din valoarea comorilor descoperite, după ce statul Florida îşi primeşte impozitul de 20%.

Compania a cumpărat drepturile de custodie asupra bunurilor descoperite pe acea flotă scufundată de la moştenitorii renumitului vânător de comori Mel Fisher.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici