Compania care a construit Titanicul, pe cale să intre în insolvenţă

O companie din Belfast, renumită pentru că a construit Titanicul, şi-a anunţat insolvenţa, ceea ce duce la o situaţie critică pentru mulţi angajaţi care se văd acum fără locuri de muncă.

Urmărește
1067 afișări
Imaginea articolului Compania care a construit Titanicul, pe cale să intre în insolvenţă

Compania care a construit Titanicul, pe cale să intre în insolvenţă

O companie din Belfast, cunoscută pentru că a construit celebrul Titanic, a anunţat că va intra în insolvenţă şi că va numi administratori noi. Potrivit declaraţiilor oficiale, va fi emisă o hotărâre oficială săptămâna aceasta, scrie Sky News.

Aproximativ 60 de locuri de muncă vor fi eliminate din cadrul Harland & Wolff, majoritatea fiind în Londra. Cu toate acestea, o parte dintre angajaţi vor fi mutaţi în alte funcţii.

Sindicatul GMB a acuzat guvernul de lipsa unei strategii industriale eficiente şi de gestionare defectuoasă a companiei, avertizând că muncitorii, familiile acestora şi comunităţile sunt grav afectate. De asemenea, GMB a cerut intervenţia statului pentru a proteja şantierele navale.

Compania a confirmat că poartă discuţii cu potenţiali investitori şi că există oferte pentru unele dintre activele grupului.

Printre cei interesaţi se numără şi Babcock International, o companie de apărare, dar şi Navantia, un constructor naval spaniol.

Russell Downs, preşedintele interimar al Harland & Wolff, a declarat că, deşi există perspective pentru revenire, viaţa companiei, în ceea ce priveşte listarea la bursă, se apropie de sfârşit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici