- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania Gilead care produce Remdesivirul, ţinta unor atacuri cibernetice. Hackeri cu legături iraniene s-au dat drept jurnalişti ca să fure parole
- Angajaţi ai companiei farmaceutice americane Gilead care produce Remdesivirul au fost ţinta unor atacuri cibernetice
- La origine se află hackeri cu legături iraniene potrivit unor documente verificate de Reuters şi alţi 3 cercetători în securitatea cibernetică.
- Autorităţile americani au aprobat folosirea de urgenţă a medicamentului pentru pacienţii în stare gravă.
Sursă foto: Profimedia
Lucrurile se încing în cursa pentru găsirea unui tratament pentru Covid-19. În ultimele săptămâni, compania farmaceutică Gilead Science a anunţat că medicamentul antiviral Remdesivir a avut rezultate pozitive pe pacienţii infectaţi cu COVID-19 în urma unor teste clinice iar Satele Unite l-au aprobat pentru folosirea de urgenţă în cazurile grave.
Compania Gilead a devenit ţinta unor atacuri cibernetice iar de vină sunt hackeri cu legături iraniene. Unul dintre atacuri presupunea un email fals către angajaţi ai companiei prin care să li se fure parole şi datele de logare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
O astfel de tentativă l-a vizat în aprilie pe un executiv de top al Gilead. Firma de securitate cibernetică israeliană ClearSky a explicat că un grup iranian a încercat să compromită conturile de email ale mai multor angajaţi folosing mesaje în care pozau drept jurnalişti.
Gilead nu a făcut niciun comentariu oficial despre aceste atacuri iar Reuters nu a putut confirma dacă au fost de succes, care a fost motivaţia hackerilor şi cine se află în spatele lor.
În ultimele săptămâni astfel de atacuri s-au intensificat în lume în goana pentru a fura şi a strânge informaţii despre coronavirus, tratamente, vaccin, medicamente etc. Marea Britanie şi Statele Unite au avertizat recent că au loc atacuri cibernetice în timpul pandemiei
În plus, reţele de hackeri atacă organizaţii internaţionale şi instituţii naţionale implicate în gestionarea pandemiei, a alertat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, catalogând acţiunile ca fiind "periculoase".
"Există diverse obiective şi motivaţii aflate în spatele acestor atacuri, de la fraude la spionaj, scopul fiind sustragerea unor cantităţi mari de date personale, a celor specifice proprietăţilor intelectuale şi informaţiilor generale", a declarat Dominic Raab, citat de Reuters.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO