- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania MAL susţine că Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic din Ungaria
Compania ungară MAL, aflată la originea accidentului ecologic produs în estul Ungariei luna trecută, consideră că Guvernul i-a atribuit vina înainte de concluziile experţilor şi ale justiţiei.
Compania MAL susţine că Guvernul i-a atribuit prematur vina pentru accidentul ecologic din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un decret guvernamental publicat vineri în Jurnalul oficial prevede că împotriva companiei MAL, considerată a fi la originea accidentului, va fi iniţiată o procedură pentru solicitarea de compensaţii.
Reprezentantul legal al companiei MAL a declarat că este şocant şi un fapt fără precedent ca Guvernul să decidă cine este responsabil de accident. Potrivit lui Gyorgy Ruttner, este inacceptabil ca o astfel de decizie să fie luată înainte de prezentarea concluziilor experţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Pe 22 octombrie, MAL s-a oferit să achite compensaţii de câteva milioane de forinţi familiilor care au pierdut apropiaţi în urma valului de noroi toxic care a afectat trei localităţi la începutul lunii octombrie.
Gyorgy Bakondi, comisarul guvernamental însărcinat cu supravegherea MAL, a declarat ulterior că nu va permite companiei să încheie acorduri pentru oferirea de compensaţii în afara sistemului judiciar.
Reprezentantul MAL a declarat că încă nu au fost oferite compensaţiile pentru a nu contrazice decizia lui Bakondi.
La 4 octombrie, un rezervor fisurat al unei uzine de bauxită din Ajka, la 160 de kilometri vest de Budapesta, a cedat şi 700.000 de metri cubi de noroi roşu toxic s-au deversat în satele învecinate, provocând o catastrofă ecologică.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO