Compania taiwaneză Gold Apollo neagă implicarea în atacul cu pagere explozive asupra Hezbollah

  • Atacul cu pagere explozive în Liban a rănit aproape 3.000 de persoane şi a crescut tensiunile între Hezbollah şi Israel.
  • Compania taiwaneză Gold Apollo a negat acuzaţiile conform cărora pagerele sale ar fi fost utilizate în atac, direcţionând atenţia spre Ungaria.
Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului Compania taiwaneză Gold Apollo neagă implicarea în atacul cu pagere explozive asupra Hezbollah

Miercuri, compania taiwaneză Gold Apollo a negat acuzaţiile conform cărora pagerele produse de aceasta ar fi fost folosite într-un atac exploziv ce a rănit aproape 3.000 de membri Hezbollah, în Liban, scrie Reuters.

Conform unor surse de securitate libaneze, dispozitivele ar fi fost modificate de agenţia israeliană Mossad, fiind echipate cu explozibili înainte de a fi distribuite grupului susţinut de Iran.

Gold Apollo a declarat că pagerele au fost produse sub licenţă de compania BAC, cu sediul în Budapesta, Ungaria.

Reprezentanţii companiei au spus că produsele utilizate în atac nu le aparţin, ci doar poartă marca lor.

Atacul, care a ucis 12 persoane, inclusiv doi copii, şi l-a rănit pe ambasadorul Iranului la Beirut, a crescut temerile privind escaladarea conflictului între Israel şi Hezbollah.

Israelul a refuzat să comenteze, însă Hezbollah a promis represalii, descriind incidentul drept „cea mai gravă breşă de securitate” din istoria sa.

Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a avertizat că acţiunile Israelului ar putea împinge regiunea spre un război generalizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici