- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comunitatea internaţională, criticată pentru eforturile insuficiente de a ajuta Afganistanul
Ministrul afgan de Externe a reproşat comunităţii internaţionale că face prea puţine eforturi pentru a ajuta Afganistanul să se autoguverneze, criticând şi discursul incoerent faţă de liderii de gherilă.
Comunitatea internaţională, criticată pentru eforturile insuficiente de a ajuta Afganistanul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Comunitatea internaţională alocă prea puţine mijloace Guvernului afgan şi îi acordă o influenţă foarte mică, afirmă Rangin Dadfar Spanta într-un interviu acordat publicaţiei germane Frankfurter Rundschau.
Potrivit ministrului, Guvernul afgan poate administra doar 20 la sută din ajutoare, în timp ce ţările donatoare controlează 80 la sută. "Şi tot Guvernul de la Kabul este criticat pentru erorile în planul de reconstrucţie", subliniază ministrul, cerând ca fondurile să fie acordate într-un mod mai transparent şi mai eficient.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Cei 30.000 de militari suplimentari pe care Statele Unite îi trimit în Afganistan vor costa 30 de miliarde de dolari pe an. Cu banii cheltuiţi pentru un militar american, noi am fi putut forma 60 de militari afgani", subliniază Spanta.
Ministrul afgan de Externe a declarat că aşteaptă conferinţa internaţională pe tema Afganistanului, programată la Londra pe 28 ianuarie, pentru a se fixa jaloanele reconstrucţiei durabile.
Spanta a denunţat discursul ţărilor donatoare, care disting între "lideri de gherilă buni sau răi".
"Numeroase ţări donatoare colaborează cu astfel de oameni, inclusiv cu presupuşi criminali de război, dar când regimul Hamid Karzai face acelaşi lucru este criticat", subliniază Spanta.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO