Condamnat la 101 ani pentru crimele naziste. Cine este Josef Schuetz, cea mai în vârstă persoană condamnată pentru crime comise în timpul Holocaustului

  • Un tribunal german l-a condamnat marţi la cinci ani de închisoare pe Josef Schuetz (101 ani), gardian al unui lagăr de concentrare nazist, cea mai în vârstă persoană judecată până în prezent pentru complicitate la crime în timpul Holocaustului.
  • Josef Schuetz a fost găsit vinovat de complicitate la crimă în timp ce lucra ca gardian la lagărul Sachsenhausen din Oranienburg, la nord de Berlin, între 1942 şi 1945, a precizat judecătorul.
  • Pensionarul, care în prezent locuieşte în landul Brandenburg, a pledat nevinovat, afirmând că nu a făcut "absolut nimic" şi că nu a fost la curent cu crimele macabre care se comiteau în lagăr.
  • Este neclar dacă Josef Schuetz îşi va executa pedeapsa într-o închisoare standard din cauza vârstei sale.
Urmărește
1574 afișări
Imaginea articolului Condamnat la 101 ani pentru crimele naziste. Cine este Josef Schuetz, cea mai în vârstă persoană condamnată pentru crime comise în timpul Holocaustului

Condamnat la 101 ani pentru crimele naziste. Cine este Josef Schuetz, cea mai în vârstă persoană condamnată pentru crime comise în timpul Holocaustului

Josef Schuetz, în vârstă de 101 ani, a fost gardian în lagărul de exterminare de la Sachsenhausen în al Doilea Război Mondial. Este cea mai în vârstă persoană ce este judecată şi condamnată pentru crimele naziste comise în timpul Holocaustului.

Schuetz a declarat în timpul procersului: "Nu ştiu de ce mă aflu aici" şi a spus că nu avea cunoştinţă de crime. Nu a "vrut să-şi amintească', a declarat Antoine Grumbach, supravieţuitor al Holocaustului, în vârstă de 80 de ani

Josef Schuetz a fost condamnat pentru implicare în uciderea a 3.518 prizonieri în lagărul Sachsenhausen din Oranienburg, la nord de Berlin, între 1942 şi 1945.

Peste 200.000 de persoane, printre care evrei, romi, opozanţi ai regimului şi homosexuali, au fost ţinuţi în lagărul Sachsenhausen între 1936 şi 1945.

Zeci de mii de deţinuţi au murit din cauza muncii forţate, a crimelor, a experimentelor medicale, a foametei sau a bolilor înainte ca lagărul să fie eliberat de trupele sovietice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici